Лайм

Там добре відпочивати: Ілона Гвоздьова розповіла, чому не залишилася в Італії під час війни

Хореограф з дітьми повернулася до Києва

У перші дні російського вторгнення Ілона Гвоздьова вивезла дітей до Італії. Українську танцівницю із сином та донькою прихистила місцева пара, яка на два місяці стала для них сім'єю. Незважаючи на гарне ставлення італійців, хореограф не чекала закінчення війни за кордоном, а повернулася до рідного Києва.

У "Ранку з Україною" Гвоздьова зізналася, що не витримала розлуки з чоловіком, після її повернення вони тиждень трималися за руки, обіймалися та не відходили один від одного ні на крок.

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

"Там добре відпочивати. На жаль жити там, коли розумієш, що твій чоловік і твоя сім'я тут, і просто все твоє життя залишилося тут, я так і не змогла, - пояснила Ілона. - Я розуміла, що в мене є 90 діб законних знаходження за кордоном, і я навіть нікуди не оформлялася, тому що мені здавалося, якщо я хоч якесь зернятко закину в іншій країні, то все, я вже не зможу повернутися... Або щось станеться і буду змушена залишитися. Я себе так налаштувала: 90 діб я тут – і додому".

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

Танцівниця також розповіла, чому обрала саме Італію. За її словами, там мешкають її знайомі, які допомогли їй знайти безкоштовне житло, оформити документи та зробити тести на Covid-19. Потім Ілона знайшла сім'ю, у якій проживала до від'їзду в Україну.

"Це дуже хороша сім'я, і мені за іронією долі просто пощастило, бо жінка, у якої ми проживали, викладач танців, - розповіла хореограф. - Ми викладали зумбу, я навчалася, отримувала майстер-класи, тож трохи легше було".

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

Ілона зазначила, що як би добре її з дітьми в Італії не приймали, вони все одно там чужі.

"Я не могла припустити думки, що моя дитина буде навчатися в іншій школі, тим більше я її питала: "Доця, є така можливість, ми можемо піти до школи, або спробувати, або якісь дитячі курси". Вона мені сказала: "Мамо, я не хочу, у мене є свій клас, є моє життя". Мені здається, що у свої 6 років вона теж має право визначитися зі своєю позицією. І я для себе вирішила, що коли мені діти так кажуть, то я маю прислухатися і там як буде вже", - додала Гвоздьова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця