Лайм

Мінус 200 євро: Ксенію Мішину у Бельгії оштрафувала поліція

Актриса порушила правила безпечного водіння

Після початку повномасштабної війни в Україні Ксенія Мішина з сином Платном виїхала до Бельгії, де у неї були заплановані зйомки у фільмі. Окрім щасливих моментів у Європі, на українську актрису чекали й неприємні "сюрпризи".

В Instagram-історіях Мішина розповіла, що місцева поліція оштрафувала її на 200 євро. Інцидент стався 13 червня, коли Ксенія з сином їхала до аеропорту.

Фото: https://www.instagram.com/misha.k.ua/

"Розкажу, як почався мій день. Ми їхали в аеропорт і мене зупинила поліція за те, що я тримала в руках телефон і дивилася в навігатор. Щоб доїхати до аеропорту. Ось, мінус 200 євро. Не можна тримати в руках", - з жалем констатувала вона.

В Україні водіям також заборонено під час руху автомобіля тримати телефон у руках. Про це йдеться у пункті 2.9. ПДР. Заборона пов'язана з тим, що під час використання телефону реакція людини уповільнюється: дивлячись на екран, вона не повністю зосереджена на дорозі і може спровокувати ДТП.

Розмір штрафу за порушення цього правила в Україні значно менший за бельгійський. Якщо телефон у руці не призвів до ДТП, водія можуть на 510 грн (згідно зі ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також