Лайм

Розмір не підійшов: Кім Кардаш'ян пошкодила легендарну сукню Мерілін Монро

Зірка пробула у ній лише кілька хвилин

Кім Кардаш’ян з’явилася на знаменитому балі Met Gala в культовій сукню Мерілін Монро - саме у ній американська кіноакторка співала Happy Birthday на дні народження президента США Джона Кеннеді у 1962 році. Згодом у мережі виклали фотографії, які демонструють, як змінилося вбрання після того, як його одягала Кім.

Так, на опублікованих кадрах можна помітити, що на сукні не вистачає діамантів на вишивці, а на місцях, де вони були нашиті, залишилися шматки ниток. Фотографіями, які були зроблені на заході Чадом Майклом Моррісеттом 12 червня, поділився історик та колекціонер Скотт Фортнер, володар найбільшої у світі приватної колекції речей та меморабілій Мерілін Монро. Він виклав знімки "до" та "після". "Ось вам і "цілісність і збереження" сукні. Воно того варте?" - поцікавився Фротнер.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений The Marilyn Monroe Collection (@marilynmonroecollection)

"Кім не слід було носити цю сукню з самого початку. Це був вічний і знаковий артефакт, який тепер зруйнований", "Дайте Кім знищити історичний твір мистецтва", "Вітаємо Met Gala за демонстрацію реального прикладу того, чому такий відділ, як Інститут костюму, необхідний для історично значимого одягу", - висловилися користувачі із цього приводу.

Фото: instagram.com/marilynmonroecollection

Натомість співробітники музею Ripley’s Believe It or Not!, які дозволили Кім Кардаш’ян одягнути сукню, зробили кілька заяв. В них говорилося, що Кім мала дуже жорсткі вимоги щодо поводження з музейним експонатом.

"В основному ми багато розмовляли з Кім та її командою і висунули безліч вимог щодо безпеки та поводження з сукнею. Сукня ніколи не залишалася з Кім. Вона завжди була з представником Ріплі. Ми завжди стежили за тим, щоб у будь-який час, коли ми відчували, що сукня може порватися чи нам було некомфортно у чомусь, у нас завжди була можливість сказати, що ми не збираємося продовжувати це", — сказала заступниця директора музею Аманда Джойнер.

Кім Кардаш'янФото: Getty Images

Кардаш'ян та музей цей інцидент поки ніяк не коментували. Минулого місяця представники Ripley’s запевняли, що культове вбрання під час Met Gala не було пошкоджене. Але якщо враховувати той факт, що тканині уже 60 років, її могли зіпсувати навіть парфуми чи макіяж.

Кардаш'ян пробула в сукні лише кілька хвилин. Вона позувала у ній на червоній доріжці для фото, після чого переодяглася в точну копію вбрання, яке, крім того, більше підійшло їй за розміром.

Нагадаємо, сукня шилася спеціально для Мерілін. Створив її модельєр Жан Луї. Він замовив із Франції найтоншу шовкову тканину тілесного кольору, а для шиття використовував практично невидимі нитки.

Мерілін МонроФото: Getty Images

  • У 2020 році хустка Мерілін Монро врятувала паризький театр від закриття. Завдяки аксесуару акторки театр зміг пережити наслідки карантину.
  • Також почитайте про 20 найдорожчих речей знаменитостей, проданих на аукціоні. Серед них - перли, машини, недоїдені тости і використані серветки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків