Лайм

20 найдорожчих речей знаменитостей, проданих на аукціоні: фото

Серед них - перли, машини, недоїдені тости і використані серветки

Особисті речі знаменитих людей традиційно користуються попитом на світових аукціонах. Фанати готові витрачати мільйони доларів на костюми, пасма волосся і навіть використані серветки своїх кумирів. Видання Business Insider опублікувало добірку найцінніших лотів, і деякі з них виглядають дуже дивно.

Обтягуючі чорні штани, які Олівія Ньютон-Джон носила в ролі Сенді в фільмі "Бріолін", були продані засновниці компанії "Spanx" Сарі Блейклі за 162 000 доларів.

Шолом Дарта Вейдера, який актор Девід Проуз носив у фільмі "Зоряні війни, Епізод V: Імперія завдає удару у відповідь", проданий анонімному покупцеві за 898 420 доларів.

Срібна собача миска від Tiffany and Co., яка належала улюбленому тер'єрові актриси Джоан Ріверс, пішла на аукціоні Christie's за 13 750 доларів.

Автомобіль Dodge Charger 1969 року випуску з американського серіалу 1980-х "Дюки з Хаззарда" був проданий за колосальні 9,9 мільйонів доларів на eBay в 2007 році. До продажу машина належала акторові Джону Шнайдеру.

Оригінальний постер фільму "Метрополіс" 1927 року, один з чотирьох відомих на сьогоднішній день, був придбаний приватним колекціонером за 690 000 доларів в 2005 році.

Робочий сценарій "Сніданку у Тіффані" з позначками Одрі Хепберн з був проданий за 811 615 доларів на аукціоні її особистих речей в 2018 році.

Знаменита сукня, яку Кейт Уінслет носила в "Титаніку", була продана за колосальні 330 000 доларів в 2012 році. У ньому персонаж Кейт вперше зустрічає на кораблі героя Леонардо ДіКапріо.

Рубінові туфельки Джуді Гарланд з "Чарівника країни Оз" були виставлені на аукціоні за 6 мільйонів доларів. Існує також кілька інших пар знаменитого взуття, одна з яких була викрадена в 2005 році і повернута ФБР в 2018-му.

У 2006 році знамениту перуку Енді Уорхола продали за 10 800 доларів на першому аукціоні після його смерті в 1987 році.

Сукню Мерилін Монро, в якій вона заспівала "З днем народження, містер президент", було продано за 1,2 мільйона доларів на аукціоні Christie's в 1999 році. Кажуть, що покрита 2500 стразами сукня була настільки облягаючою, що Монро довелося буквально вшивати в неї в день народження Джона Кеннеді.

Повністю відновлений Aston Martin DB5 Джеймса Бонда, який з'являвся у фільмі "Голдфінгер", був проданий на аукціоні Sotheby's за 6,4 мільйона доларів.

У 2009 році знаменита рукавичка Майкла Джексона, покрита блискучими кристалами, була продана гонконгському бізнесменові Хоффману Ма за 350 тисяч доларів. Повідомляється, що цю рукавичку співак носив, коли вперше показав свою знамениту місячну ходу в 1983 році.

Ювелірна колекція Елізабет Тейлор була продана за рекордні 116 мільйонів доларів в 2011 році. На фото - намисто з натуральної перлини, діамантів, рубінів і штучних перлів, що коштувало 11,8 мільйона. У той час це була найдорожча перлина, коли-небудь продавалася на аукціоні.

Локон волосся Елвіса, який зрізали з його голови в 1958 році, був проданий за 15 000 доларів в 2009 році. Сорочка, що колись належала Преслі, також була продана за колосальні 52 000 доларів.

Костюм, який Майкл Кітон носив у фільмі "Бетмен повертається", продали за 41 250 доларів на аукціоні в 2017 році.

Кнут, який Харрісон Форд використав у фільмі "Індіана Джонс", був проданий за 35 460 доларів. Цей батіг актор спочатку подарував Лондонському інституту археології, щоб виручені від його продажу кошти використали для будівництва Центру збереження і музейних наук при Університетському коледжі Лондонського університету.

Використана серветка Скарлетт Йоханссон була продана на eBay за 2050 доларів після того, як зірка заявила, що заразилася застудою від колеги Семюеля Л. Джексона.

Акриловий ніготь Леді Гаги пішов з молотка за 12 000 доларів після того, як член команди в турі "Born This Way" знайшов його за лаштунками. Лот також включав в себе дві фотографії співачки: з нігтем і без нього.

Стілець, на якому Джоан Роулінг сиділа, поки писала перші дві книги про "Гаррі Поттера", продали за 394 000 доларів США на аукціоні в 2016 році.

Один з найбезглуздіших лотів - недоїдений тост учасника групи One Direction Найла Хорана, який купили за вражаючі 100 000 доларів. Після появи в австралійському ранковому шоу Хоран не зміг доїсти свій тост, і незабаром закуска опинилася на eBay.

  • У Microsoft фільм "Супермен" записали на шматочок скла. Дослідники навчилися переносити кілометри кіноплівки на найтонше скло, і стверджують, що така інформація може зберігатися сотні років.
  • Картонна коробка чорного кольору з прорізами для ніг і вентиляції повітря. Що це? Правильно, фірмова коробка, яку HBO випустили для перегляду серіалів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: аукціони

Читайте також

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити

Як позбутися мурах на грядках: народні засоби, які вважають ефективними

Мурахи на городі - як з ними боротися за допомогою народних засобів - способи з борною кислотою, окропом, бензином та інші

Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю

Тушкована картопля з м'ясом та овочами - як її зробити швидко та легко - покроковий рецепт від кулінарної блогерки