Лайм

Ми фінансуємо війну: Арнольд Шварценеггер закликав Європу відмовитися від купівлі російського палива

"На наших руках кров"

Американський актор та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер виступив на кліматичному саміті Austrian World Summit у Відні (Австрія), де звернувся до лідерів європейських країн. Він закликав відмовитись від купівлі російських енергоносіїв, оскільки таким чином вони фінансують війну РФ проти України.

Відео виступу зірки у своєму Твіттері розмістив радник голови ОП Михайло Подоляк. "Подивіться на трагедію в Україні. Ми всі в жаху від того, що бачимо в новинах щовечора. Але будьмо чесними: 1300 ракет, які Росія випустила по містах України за перші два місяці війни, коштували 7,7 млрд євро. Це дуже багато. За цей час Європа заплатила Росії 44 млрд євро за енергоносії", - сказав Шварценеггер.

Фото: Getty Images

Актор додав, що росіяни, звичайно, засмучені тим, що втрачають усіх своїх солдатів і багато військової техніки, але вони кажуть, що їм хоча б не треба платити за війну, мовляв, європейці шлють нам гроші, вони платять за війну.

"Як на це не подивися, на наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну. Ми повинні перестати брехати самим собі. Зараз у нас є всі необхідні технології, щоб залишити викопні енергоносії у минулому, - зазначив він. - Ми в боргу перед українськими дітьми у бомбосховищах".


  • Звернення Арнольда Шварценеггера стало не першою його заявою, де він критикує агресію РФ проти українського народу. Раніше актор звернувся до російського народу, щоб "розповісти їм правду про війну в Україні".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита