Ектор Хіменес-Браво у рамках своєї суботньої рубрики простих рецептів розповідає підписникам, як готувати популярні страви із доступних в Україні продуктів. Минулого тижня шеф-кухар колумбійського походження поділився рецептом шніцеля, а тепер показав відео приготування східної страви люля-кебаб.
"Не обов'язково летіти до Туреччини, щоб скуштувати соковитий люля-кебаб. Все, що вам потрібно, є в будь-якому магазині, а приготувати дуже легко. Повторюйте за мною", - написав Ектор в Instagam. Суддя "МастерШеф" пропонує подавати цю м'ясну страву із соусом та салатом.
Інгредієнти для салату: пекінська капуста (100 г), спеція "аджика" (10 г), цибуля ріпчаста (30 г), сіль, перець (за смаком).
Інгредієнти для соусу: йогурт (200 мл), кріп (10 г), кінза (10 г), огірок квашений (50 г), сіль, перець.
Інгредієнти для люля-кебаб : курячий фарш (200 г), свинячий фарш (600 г), коріандр мелений (15 г), зіра мелена (15 г), петрушка (30 г), цибуля (80 г), сіль, перець.
Приготування:
Для салату нашаткуйте капусту і наріжте півкільцями цибулю, додайте спеції. Приготуйте соус. Подрібніть петрушку, кріп та огірки. Змішайте із йогуртом. Посоліть, поперчіть за смаком.
У глибокій мисці змішайте два види фаршу, подрібнену зелень та спеції. Вимішайте. Перекладіть у зіп-пакет та розрівняйте. Розділіть дерев'яною шпажкою на кілька частин. Заморозьте.
Потім змерзлі квадратики злегка розморозьте і зліпите довгасті кебаби. Обсмажуйте на сковороді з двох боків до золотистої скориночки.
На круглий лаваш невеликого розміру викладіть салат, три люля-кебаб і полийте соусом. Все, можна насолоджуватися.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати смачний літній салат із сезонних овочів.
- А також поділився рецептом оригінального пирога, для якого придумав трендову назву - "Паляниця з полуницею".
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.