Знаменитий кулінар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво запустив в Instagram рубрику простих рецептів. Шеф-кухар вже розповів, як приготувати пиріг із полуницею "Паляниця з полуницею", а тепер поділився недорогим та корисним рецептом сезонного салату. За словами судді "МастерШеф", страва готується з доступних для українців продуктів, а порція такого вітамінного салату підніме поганий настрій, і вам одразу захочеться посміхнутися.
Інгредієнти для салату: морква (100 г), кабачок (100 г), свіжий огірок (100 г), зелене яблуко (50 г), редис (20 г), зелень – петрушка, кінза, м'ята, базилік (30 г), твердий сир (30 г), волоський горіх (15 г).
Інгредієнти для заправки: олія рослинна (30 мл), лимонний сік (20 мл), мед (20 мл), сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Кабачок, моркву та огірок наріжте тонкими слайсами за допомогою звичайної овочечистки. Редиску наріжте тонкими кружальцями. Яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину і наріжте четвертинками.
Приготуйте заправку. В окремій мисці змішайте всі інгредієнти та добре перемішайте до однорідності. Ектор радить використовувати таку заправку не тільки для цієї страви, але й для інших салатів.
Сир для сезонного салату підійде будь-який твердий, але головне – не російський, наголошує кулінар. Його також слід нарізати слайсами, як і овочі.
З'єднайте салат. У глибоку миску помістіть нарізані моркву, кабачок, огірок та сир. Зверху полийте заправкою. Далі викладіть листя зелені. Акуратно перемішайте та викладіть на порційну тарілку. Зверху прикрасьте волоськими горіхами і подавайте до столу. Смачного та Слава Україні!
- Раніше українська акторка, зірка комедійного серіалу "Одного разу під Полтавою" Анна Саліванчук розповіла, як приготувати бананові оладки із шоколадною начинкою.
- А телеведуча Марічка Падалко показала, як приготувати ніжний жульєн із шампіньйонами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.