Лайм

Як приготувати смачний літній салат із сезонних овочів: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Бюджетна та корисна страва для спекотних днів

Знаменитий кулінар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво запустив в Instagram рубрику простих рецептів. Шеф-кухар вже розповів, як приготувати пиріг із полуницею "Паляниця з полуницею", а тепер поділився недорогим та корисним рецептом сезонного салату. За словами судді "МастерШеф", страва готується з доступних для українців продуктів, а порція такого вітамінного салату підніме поганий настрій, і вам одразу захочеться посміхнутися.

Інгредієнти для салату: морква (100 г), кабачок (100 г), свіжий огірок (100 г), зелене яблуко (50 г), редис (20 г), зелень – петрушка, кінза, м'ята, базилік (30 г), твердий сир (30 г), волоський горіх (15 г).

Інгредієнти для заправки: олія рослинна (30 мл), лимонний сік (20 мл), мед (20 мл), сіль, перець (за смаком).

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Приготування:

Кабачок, моркву та огірок наріжте тонкими слайсами за допомогою звичайної овочечистки. Редиску наріжте тонкими кружальцями. Яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину і наріжте четвертинками.

Приготуйте заправку. В окремій мисці змішайте всі інгредієнти та добре перемішайте до однорідності. Ектор радить використовувати таку заправку не тільки для цієї страви, але й для інших салатів.

Сир для сезонного салату підійде будь-який твердий, але головне – не російський, наголошує кулінар. Його також слід нарізати слайсами, як і овочі.

З'єднайте салат. У глибоку миску помістіть нарізані моркву, кабачок, огірок та сир. Зверху полийте заправкою. Далі викладіть листя зелені. Акуратно перемішайте та викладіть на порційну тарілку. Зверху прикрасьте волоськими горіхами і подавайте до столу. Смачного та Слава Україні!


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу