Лайм

Погані громадяни України: Іван Леньо висловився про мовчання Ротару та зникнення Винника

Музикант озвучив свою позицію з цього приводу

Поки одні українські артисти з перших днів війни ведуть боротьбу на інформаційному фронті, беруть участь у благодійних заходах на підтримку України чи активно волонтерять, інші демонструють зовсім протилежну позицію. Так, виконавці Олег Винник та Софія Ротару обрали мовчання замість того, щоб свій вплив та впізнаваність використати для допомоги власній країні.

Лідер гурту Kozak System Іван Леньо розповів у розмові з Наталією Мосейчук та Михайлом Ясинським, що думає про мовчання Софії Михайлівни та зникнення Олега Винника. "Артист – це менша складова, ніж громадянин. Зараз найгіршим покаранням для цих мовчазних баранів буде не те, що хтось буде кидатися в них г*вном, а найбільшим покаранням буде те, що більше на їхній концерт не прийде жодний українець", - заявив він.

"Ми зараз спеціально у цьому ефірі наголошуємо: дорогі слухачі або фанати Винника чи Софії Ротару, або інших артистів, які до вчорашнього дня вас обманювали, говорячи, що вони люблять Україну, які не проявили себе як громадяни України, просто знайте, ваші кумири – сц*куни. Ваші кумири – погані громадяни України. Не ходіть більше на їхні концерти", - також додав Леньо.

Фото: instagram.com

Крім того, музикант пояснив, у чому, на його думку, різниця між менталітетом українців та росіян. Також він поділився, яке покарання вважає найкращим для українських артистів-мовчунів.

"Різниця між менталітетом українців та росіян – у шляхетності, а у росіян – у її відсутності. У росіян сьогодні людину виносять на Олімп, а завтра її вже закидують камінням. Українці ж шляхетні. Так, ми бачимо тих, хто втік, ми бачимо тих, хто не проявив свою громадянську позицію, але ми не будемо закидувати камінням. Ми вчинимо набагато шляхетніше. Ми озвучимо імена цих людей, а люди нехай самі роблять висновки. У такому випадку громадянське суспільство буде будуватися набагато швидше, бо людина буде усвідомлювати, що їй буде соромно. Ляпас по обличчю витримати легше, ніж сором", - підсумував лідер гурту Kozak System.

Іван ЛеньоФото: instagram.com/kozak_system

Нагадаємо, з початку війни в України Софія Ротару практично не виходить на зв'язок зі своїми підписниками у Instagram. Останню публікацію вона виклала 28 лютого, в якій написала: "Незалежність і Свобода коштує дорого - це правда, але невже вона варта того, щоб російські ракети знищували мирних жителів, дітей і руйнували міста України. Ці факти розривають моє серце на частини! Я в Києві! Молюся за наших захисників і МИР в УКРАЇНІ. Пишу цей текст і так, мої руки тремтять. Тремтять, бо по всій Україні точаться жорстокі бої… Сил нам усім і Миру!".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України