Лайм

Померла Руслана Писанка: яким було життя української акторки та телеведучої

Біографія, особисте життя та найкращі ролі "секс-символу" України

На 57-му році життя померла українська акторка та телеведуча Руслана Писанка. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну знаменитість поїхала до Німеччини, де лікарі діагностували у неї тяжку хворобу. На жаль, лікування не допомогло – у ніч на 19 липня серце зірки зупинилося.

Телеведуча не розповідала про боротьбу зі смертельною недугою, тому новина про її смерть шокувала не лише її численних шанувальників, а й колег. "Руся практично нікому не говорила про свою війну. Стежила за всіма подіями, допомагала, сміялася у слухавку, будувала плани на майбутнє. Але хвороба сьогодні вночі нашу Русю забрала", - розповів колектив "Сніданку з 1+1".

Померла Руслана Писанка Фото: facebook.com/ruslanapisanka.1plus1

Руслана Писанка - біографія та кар'єра

Руслана Писанка (справжнє прізвище – Писанко) народилася у Києві 17 грудня 1965 року у творчій сім'ї. Її батько Ігор Писанко був видатним кінооператором. Після школи майбутня артистка вступила на режисерський факультет у КНУТКТ ім. І. К. Карпенка-Карого.

Зніматись вона почала ще в інституті. У 1991 році дебютувала в епізодичній ролі у фільмі "Круїз, або подорож по розлученню", потім був короткометражний фільм "Трамвай удачі". Після закінчення Писанка зіграла роль Меї в еротичній комедії Андрія Бенкендорфа "Кілька любовних історій". Після цієї ролі за нею закріпився неофіційний титул "секс-символу" України.

"Кілька любовних історій", 1994 рікФото: kino-teatr.ru

У 1995 році акторка отримала свою першу головну роль - це була картина "Москаль-чарівник". Згодом фільм взяв кілька почесних премій, а гра головних акторів була відзначена Державною премією України імені Олександра Довженка.

Через рік Писанка переключилася на телебачення. Вона працювала у телевізійному агентстві Вікна режисером інформаційної програми "Вісті" та тележурналу "Люди". А потім стала ведучою програми "Погода" на телеканалі "Інтер", яку вела 7 років.

У 2008 році разом із Володимиром Зеленським вела реаліті-шоу "Службовий романс" на каналі Інтер.

У травні 2000-го Руслана Писанка знялася у кліпі "Синя хустинка". У ньому зірка виступила як виконавець та режисер. Знімала цю роботу у компанії зі своїм братом Олегом. Ця відеоробота стала номінантом у категорії "Найкращий режисерський дебют року" на церемонії нагородження найкращих кліпмейкерів України.

Незважаючи на успіхи у режисерській сфері, кіно акторка не покинула. Серед фільмів, що найбільше запам'яталися, - "Чорна рада", "Вогнем і мечем", "Сорочинський ярмарок", "Три мушкетери", "Таксі для ангела", "Садівник", "Рука на щастя", "Свати-4", "Кріпосна". Остання роль Руслани Писанки – патологоанатом Зоя у детективному серіалі "Філін".

"Чорна рада", 2000 рік Фото: kino-teatr.ru

Українські глядачі також пам'ятають Руслану Писанку з популярних телешоу. 2006 року акторка брала участь у першому сезоні проекту "Танці з зірками", де в парі з Миколою Коваленком посіла третє місце. У 2017 році Писанка разом із чоловіком Ігорем Ісаковим стали учасниками реаліті-шоу "Зважені та щасливі" на телеканалі СТБ. Телеведуча змогла скинути 42 кг за стартової ваги 136 кг.

Русана Писанка та Ігор Ісаков у шоу "Зважені та щасливі" Фото: СТБ

У 2021 році після довгої перерви повернулася на телебачення та вела шоу "Твій День" на каналі "1+1".

Особисте життя Руслани Писанки

Руслана Писанка була заміжня двічі. З першим чоловіком Іваном вона прожила понад 5 років. З другим чоловіком, бізнесменом Ігорем Ісаковим, акторка познайомилася у соціальній мережі. Це сталося у 2009 році, коли у Руслани біли важкі часи: не було роботи та засобів на існування.

Руслана Писанка з другим чоловіком Фото: instagram.com/pisankaruslana

Тоді артистка багато часу стала проводити на сайтах знайомств та спілкувалася з різними чоловіками. Якось їй написав Ігор і запросив на чай. У чаюванні Писанка відмовила, але номер телефону залишила. Через два тижні пара зустрілася, а через півтора роки одружилася і зіграла весілля. Дітей у Руслани Писанки немає.

Фото: instagram.com/pisankaruslana

  • На початку лютого Руслана Писанка впала на сцені та отримала серйозну травму – перелом ноги зі зміщенням. Актриса також скаржилася на підвищення температури та артеріального тиску.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера

У Кенсінгтонському палаці відповіли, коли Кейт Міддлтон зможе повернутися до роботи та вийти в світ

Кейт Міддлтон зможе повернутися до королівських обов'язків лише після того, як їй дозволять це лікарі - заява палацу

Міша Коллінз, який приїхав до Києва, оголосив про збір на машину розмінування для рятувальників

Американський актор Міша Коллінз підтримує Україну - зірка оголосив про збір для рятувальників та відвідав підрозділ ДСНС у Києві