Лайм

Хтось нас здав: співак Юрко Юрченко розповів, як потрапив під обстріл на фронті

"Я вже попрощався із життям, зробив останнє фото"

Український виконавець, фронтмен гурту Yurcash Юрко Юрченко, який воює проти російських загарбників у складі батальйону "Карпатська Січ", мало не загинув на фронті. В ефірі радіо "Промінь" він розповів, що потрапив під обстріл разом зі своїм командиром і відомим письменником Сергієм Лойком.

Юрченко пояснив, що обстріл почався, швидше за все, через те, що хтось "здав" їхні позиції. Він не став уточнювати, де саме і коли це трапилося, однак у той момент усвідомлював, що може його життя може обірватися.

Фото: facebook.com/Yurcash

"Коли ми вперше потрапили під обстріл, ми йшли з командиром мого батальйону і Сергієм Лойком, автором книги "Аеропорт". Хтось нас здав, ми вийшли на поле і потрапили під обстріл. Я так швидко ніколи не бігав і одразу зрозумів, для чого каска... Падало все ближче і ближче, я вже попрощався із життям, зробив останнє фото. А мій побратим каже: "Люди, ми зараз із вами знаходимося в найкращому місці. Це велика для нас честь". Спочатку я подумав: "Що він меле?" А потім зрозумів – якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає за честь робити цю справу", – поділився подробицями співак.

Фото: facebook.com/Yurcash

За словами артиста, коли людина постійно знаходиться під прицільним вогнем, вона починає звикати до обстрілів, а боротьбу з російськими окупантами сприймає як роботу.

"Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не має бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота. Насипають часто – і касетами, і фосфорами. Тікати від війни – дурна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу потрібно робити, доставляти боєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Усе вже налагоджено й на сьогодні працює як годинник", - сказав захисник.

Фото: facebook.com/Yurcash

Також виконавець зізнався, звідки він бере сили воювати:

"Я розумію, що це біг на дальню дистанцію, і швидка агресія, швидка ненависть забирає емоції. А наша ціль – перемога. Обов’язкова і незворотня. Ставимося до цього, як до роботи. Взагалі "Карпатська Січ" – це такий клубок позитивно заряджених пацанів, у яких ти постійно набираєшся енергії. Батальйон – це люди. І від них залежить усе!".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео