Лайм

Жити. Всупереч: ONUKA зворушила теплими світлинами з дідусевого будинку в Чернігові

Будинок роду співачки вистояв і тепер там знову пахне їжею та любов'ю

Фронтвумен українського гурту ONUKA Наталія Жижченко разом із чоловіком Євгеном Філатовим та сином Сашком, який з'явився на світ два роки тому, переїхала до Чернігова - рідного міста співачки. Сім'я музикантів оселилася в будинку роду Нати, якому вже понад сто років.

Артистка опублікувала в Instagram атмосферні фотографії, просякнуті теплом та затишком. "Жити. Всупереч. Сьогодні. В Че.", - підписала серію кадрів ONUKA. Сім'я позувала на тлі дерев'яного будиночка з унікальним чернігівським мереживом та всередині родового гніздечка.

Фото: instagram.com/onukaofficial

Співачка неодноразово розповідала, що хоча вона і киянка за місцем проживання, саме Чернігів - "це моє місто. Бо тут є мій дім". Особливе місце в місті дитинства Нати - дідусевий будинок, з яким пов'язані найтепліші спогади.

Фото: instagram.com/onukaofficial

"Насправді мої перші спогади з дтинства, пов'язані саме з Черніговом. Запахом свіжої деревини та малинового варення, що готує бабуся на кухні. Ароматом квітневого яблуневого саду. Коли народжуєтья жття. З року в рік. Дідсевий дім. Це така купа емоцій... Моя капсула пам'яті. Мій затишний куточок, в якому я можу сховатися", - розповідала Жижченко.

Фото: instagram.com/onukaofficial

"Коли вже пізно, ти мала, забігаєш з прохолоди до будинку, а там пахне млянцями з яблуками, в майстерні грає дідусь, - продовжила вона. - Знаю, звучить як вигадана картина світу, яку я сама намалювала. На цій моїй картині - ще дощ, що періщить по даху, відкриваєш вікна, - а там запах дощу на бруньках".

Фото: instagram.com/onukaofficial

У березні ONUKA розповідала, що планує жити в родовому будинку, реставрацією якого займалася останній рік.

"Йому вже більше ста років. Він пережив дві світові війни. І вістоїть нині. Мій син буде п'ятим поколінням, яке виросте у ньому. Після війни я зроблю тут найкрутіший музей-лекторій. З творчими вечорами. Освітніми програмами. Безкоштовним входом. Це все буде, я знаю. Відчуваю. Зроблю все можливе", - говорила співачка, коли Чернігів був оточений російськими загарбниками.

Фото: instagram.com/onukaofficial

Будинок роду співачки вистояв і тепер там знову пахне їжею та любов'ю. "Можуть забрати життя, але не мрію", - написала Ната під одним із знімків. Про переїзд Жижченко розповіла у коментарях під дописом зі світлинами.

Фото: instagram.com/onukaofficial

Підписники співачки не змогли пройти повз душевні кадри: "Яка любов! І мій рідний Чернігів", "Які красиві та зворушливі ви", "Яке щастя, що з будинком все гаразд", "Як же там красиво і затишно", "Вітаю з переїздом. Дякую, що зберегли автентику будинку".

Фото: instagram.com/onukaofficial

Фото: instagram.com/onukaofficial

Фото: instagram.com/onukaofficial

Фото: instagram.com/onukaofficial

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil