Лайм

Сніжана Бабкіна розповіла про життя в Німеччині: де живе зіркова родина та на які гроші

Дружина артиста зізналася, що до жовтня мріє повернутися до рідного Харкова

Український музикант Сергій Бабкін із сім'єю зараз перебуває у Німеччині. Туди вони виїхали на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Дружина співака подідилася подробицями життя у чужій країні та розповіла, де та у кого їм вдалося тимчасово влаштуватися.

За словами Сніжани Бабкіної, їхня родина оформилася у Німеччині як біженці, тому щомісяця отримують соціальні виплати, на які і живуть. Детальніше про це жінка розповіла в інтерв'ю виданню "КП в Україні".

Фото: instagram.com/snezhana_babkina

"Коли ми почали оформляти в Німеччині документи на всю родину, ми, якось особливо не замислюючись, майже автоматично оформилися всі як біженці і отримали право на відповідні виплати. Тому коли Сергій почав грати благодійні концерти, ми прийняли рішення: абсолютно всі кошти до копійки відправляти в Україну. Якщо ми тут, то ми повинні працювати і бути корисними", - сказала Сніжана.

"В Німеччині, дякувати Богу, є щомісячна фінансова допомога – і дітям, і дорослим. І оскільки ми маємо цю допомогу, все, що заробляємо, передаємо різним установам та волонтерам Харкова. Живемо абсолютно так, як і всі інші. Ми нічого зайвого собі не дозволяємо. Ми не ходимо ні по кафешках, ні по ресторанах, сидимо вдома, а всі зароблені гроші переводимо на допомогу нашим. Коли я стала підраховувати, скільки вдалося зібрати, я навіть здивувалася і водночас захопилася Сергієм, бо ми вже зібрали дійсно величезну суму. Нам дуже важливо відчувати свою потрібність", - додала вона.

Фото: instagram.com/snezhana_babkina

Сніжана уточнила, що виплат родині вистачає якраз на харчування, проживання у будинку у них безкоштовне, а комунальні сплачує соціальна служба.

"В Німеччині досить непогана соціальна допомога, і нам цих грошей якраз вистачає на харчування. Слава Богу, будинок безкоштовний, комунальні ми не сплачуємо. Господар, який нас прихистив, вже 15 років займається допомогою біженцям, тому за наші комунальні теж сплачує соціальна служба", - зазначила Бабкіна.

Фото: instagram.com/snezhana_babkina

Дружина виконавця також розповіла, що наразі їхня родина мешкає у німців, які дали їм тимчасовий прихисток. Маленький будиночок, який був побудований для прислуги, вже в жовтні будуть зносити, тому співаку та його родині доведеться шукати нове житло або ж повертатися до України.

"Зараз ми живемо в маленькому будиночку, який, мабуть, свого часу був побудований для прислуги, яка працювала в головному будинку. Німецькі господарі, у яких ми живемо, кажуть, що можемо тут жити до жовтня, а потім маємо з’їхати, тому що, скоріше за все, цей будиночок не придатний до життя. У них є правила, все дуже чітко, і вони цей будиночок будуть зносити. Як буде у жовтні – не зрозуміло. Звісно ж, ми мріємо до цього часу повернутися до Харкова. Сили теж не безмежні. Чужа земля – це зовсім не те, що ми потребуємо", - зізналася Сніжана.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків