RU  UA

Дізнатися

Сплавляємось самі: Kalush Orchestra відмовилися виступати на фестивалі Sea Dance через росіянку

Українці не хочуть виступати на одній сцені із пропутінською артисткою

Український гурт Kalush Orchestra, як і обіцяв, відмовився від участі у Sea Dance Festival в Чорногорії. Остаточне рішення переможці "Євробачення-2022" прийняли після того, як організатори фестивалю відхилили їхнє прохання виключити з лайнапу російську артистку Ніну Кравіц.

"На жаль, нам так і не вдалося сплавити російську діджейку з фестивалю 28 числа у Чорногорії, тому, майте на увазі, нас там не буде, - повідомив Олег Псюк в Instagram-історіях. - Ми сплавляємось самі через те, що виступати з нею на одній сцені немає бажання. Якщо хтось хотів купувати квитки саме на нас, на фестиваль, то нас там не буде".

Фото: instagram.com/kalush.official

Нагадаємо, 8 серпня Kalush Orchestra звернулися до організаторів фестивалю Sea Dance із проханням прибрати із програми росіянку, яка має виступити з ними в один день. У разі відмови українці не поїдуть на музичне свято.

Організатори фесту відповіли на вимогу Олега Псюка та його команди. Вони заявили, що засуджують вторгнення РФ в Україну, співчувають Kalush Orchestra та всьому українському народові, але скасовувати виступ "давнього друга" Ніни Кравіц вони не будуть.

"Ми вважаємо, що дискримінація будь-якої людини та артиста за національною ознакою абсолютно неприйнятна і скасовувати виступ виконавця тільки тому, що він чи вона з певної країни, - неправильний шлях, як для EXIT, так і для Sea Dance, і для решти світової спільноти", - повідомили на сайті Sea Dance Festival.

Sea Dance Festival – фестиваль електронної та поп-музики, який проходитиме з 26 по 28 серпня у Будві, Чорногорія. Він є курортною версією знаменитого сербського фестивалю EXIT – найбільшого open air Східної Європи. Kalush Orchestra мали виступати в останній день фестивалю.

Росіянку Ніну Кравіц не раз звинувачували в підтримці Путіна, а після вторгнення РФ в Україну вона написала в Instagram, що "не розуміє ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює", тому не вважає правильним обговорювати тему війни в соцмережах.

Фото: instagram.com/ninakraviz

  • Тим часом Аліна Паш погодилася заспівати на фестивалі Sziget в Угорщині, попри те, що в лайнапі числяться кілька російських музикантів, у тому числі діджейка Ніна Кравіц. Українська реп-виконавиця пояснила своє рішення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Издание Заборона попало в скандал из-за нецензурной лексики - кулинар Евгений Клопотенко опубликовал переписку якобы с журналистом медиа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Актриса Екатерина Молчанова сообщила, что лечится от рака – онкологию у женщины обнаружили на ранней стадии и уже сделали операцию

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona и Jerry Heil принимают участие в Евровидении 2024 года с песней Teresa & Maria – о чем она, почему артисток критиковали