Лайм

Військові музиканти в День прапора України випустили потужну версію пісні "Ой у лузі червона калина"

Виконання та відеоряд вразили користувачів мережі

23 серпня у День державного прапора України музиканти оркестру ЗСУ випустили потужну версію пісні "Ой у лузі червона калина". У кліпі, до якого увійшли відеохроніки російсько-української війни, військові виконують гімн січових стрільців на фоні найбільшого прапора країни.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що "Червону калину" Заслужений академічний оркестр ЗСУ виконав у супроводі ансамблю "Святовид". Солістами стали Сергій Пеньковець та Даниїл Клягін.

Цікаво, що початок пісні військові музиканти записали ще у квітні, на тлі зруйнованого мосту через річку Ірпінь. Для українців це місце стало символом трагедії, спричиненої російським повномасштабним вторгненням. Але з квітня багато що змінилося. У ході важких боїв українські захисники відкинули ворога, і оркестр ЗСУ зміг потужно і переможно виконати фінал "Ой у лузі" на дніпровських кручах, на тлі синьо-жовтого стяга.

"Український прапор завжди буде символом незламності і волелюбності нашого народу - так само, як давня пісня січових стрільців "Ой у лузі" завдяки мужності українців стала світовим гімном боротьби з неспровокованою агресією та неоімперською злобою новітнього фашизму, який розцвів ядучим цвітом в сусідній недокраїні", - вважають військові музиканти.

Українці гідно оцінили подарунок від оркестру ЗСУ. Оптимістичне та енергійне виконання багатьом підняло дух та підняло настрій. "Чудове виконання! Надихає і надає сил!" - пишуть у коментарях. - "Слава ЗСУ! Червона калина - гімн нашої незалежності, незламності, віри у краще майбутнє України".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil