Лайм

На підтримку України Pink Floyd записали пісню з Андрієм Хливнюком із "Бумбокс"

Це перша нова пісня гурту за 28 років

Опівночі з 7 на 8 квітня британський гурт Pink Floyd випустить першу абсолютно нову пісню за 28 років. У записі використовувався семпл із вокалом Андрія Хливнюка – соліста гурту Бумбокс, який сьогодні захищає Україну в лавах тероборони. Про це йдеться у Twitter легендарної рок-групи.

"Сьогодні опівночі Pink Floyd випустить нову пісню Hey Hey Rise Up, в якій до Девіда Гілмора і Ніка Мейсона приєднаються Гай Пратт і Нітін Соні, а також екстраординарний вокал Андрія Хливнюка з українського гурту Бумбокс, - говорить публікація. - Гілмор, у якого невістка та онуки з України, сказав: "Ми, як і багато хто, відчуваємо лють і розчарування у зв'язку з цим мерзенним актом вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її народу однією з найбільших світових держав". Всі доходи від пісні підуть на гуманітарну допомогу Україні".

Фото: https://twitter.com/pinkfloyd

Кілька тижнів тому гітариста та вокаліста Pink Floyd Девіда Гілмора запитали, чи бачив він стрічку в Instagram Андрія Хливнюка, пише The Guardian. Гілмор виступав наживо з Бумбоксом у 2015 році на благодійному концерті в Лондоні для Білоруського Вільного Театру. В Instagram Гілмор знайшов відео, на якому співак у військовій формі, з гвинтівкою на плечі стоїть біля київського Софійського собору та співає "Ой, у лузі червона калина" - пісню, яка вважається гімном Українських січових стрільців.

"Я подумав: це просто чарівно, можливо, я зможу щось із цим зробити, - розповів Гілмор. - У мене є велика платформа, над якою [Pink Floyd] працювали всі ці роки. Дуже важко і неприємно бачити цю скажену і несправедливу атаку великої держави на незалежну, миролюбну, демократичну націю. Розчарування від того, що я бачу це і думаю: "Що, чорт забирай, я можу зробити?" просто нестерпне".

Девід ГілморФото: Getty Images

Результатом став "Hey Hey, Rise Up!" - новий сингл Pink Floyd. Востаннє гурт випускав нову оригінальну музику 28 років тому, хоча у 2014 році Гілмор та барабанщик Нік Мейсон зібралися, щоб зіграти уривки зі свого альбому 1994 року The Division Bell як данину поваги покійному клавішнику гурту Ріку Райту. У той час Гілмор наполягав на тому, що це кінець для гурту, який розпочав свою діяльність у 1965 році і продав понад 250 мільйонів альбомів. Pink Floyd не могли гастролювати без Райта, який помер від раку 2008 року, і музики більше не було.

Вторгнення в Україну змінило думку Гілмора. "Мої онуки наполовину українці, моя невістка Янина українка, її бабуся була в Харкові ще три тижні тому. Вона дуже стара, інвалід, в інвалідному візку, у неї є доглядальниця, і Янині з сім'єю вдалося доставити її через всю Україну до польського кордону. А тепер їм вдалося доставити її до Швеції, буквально минулого тижня", - розповів музикант.

Pink FloydФото: theguardian.com

Гілмор знайшов акорди пісні "Ой у лузі червона калина", написав ще одну частину для себе і скликав для запису музикантів - барабанщика Ніка Мейсона, сесійного басиста Гая Пратта та клавішка Нітіна Соні. Свою музику музиканти наклали на семпл із голосом Хливнюка. Також у записі брала участь дочка Ріка Райта Гала. Вони зняли кліп на пісню, де Мейсон грає на барабанах, прикрашених картиною української художниці Марії Приймаченко. Доля її картин залишається невідомою після вибуху музею в Іванкові.

"Я зателефонував до Ніка і сказав: "Слухай, я хочу зробити це для України. Я був би дуже радий, якби ви зіграли, і я також був би дуже радий, якби ви погодилися випустити пісню як Pink Floyd". І він був абсолютно готовий до цього, - сказав Гілмор. - Це Pink Floyd, якщо є я і Нік, і це найбільший рекламний інструмент. Це, як я вже сказав, платформа, над якою я працюю все своє доросле життя, відколи мені виповнився 21 рік. Я б не став робити це для багатьох інших речей, але це так життєво, життєво важливо, щоб люди розуміли, що відбувається там, і зробили все, що в їх силах, щоб змінити цю ситуацію. А також думка про те, що моя та Pink Floyd підтримка українців може допомогти підняти бойовий дух у цих областях: вони повинні знати, що їх підтримує весь світ".

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання