Лайм

Країна - героїня. Як зірки привітали Україну з Днем Незалежності

Цього року святкування відбувається в умовах повномасштабного вторгнення РФ

24 серпня відзначається головне національне свято – День Незалежності України. 31-ту річницю проголошення незалежності українці зустрічають в умовах війни, розв'язаної Росією.

Цього року свято проходить у сльозах від болю, але водночас – атмосфері гордості за країну, яка рівно півроку мужньо бореться за свободу та право на життя. Українські знаменитості у соцмережах привітали співвітчизників та подякували всім, хто знищує ворога на фронті.

Олена Зеленська

"У нашій столиці – "парад" потрощеної техніки ворога. У наших зранених містах народжуються діти. Наші люди вірять у ЗСУ. Наші Збройні Сили вірять у наших людей. І всі ми віримо в себе, - йдеться у привітанні першої леді України. - Наш прапор підіймають по всьому світу, і по всьому світу звучать привітання українською. Це День Незалежності під час війни за незалежність. Боротьби за кожного з нас. За кожну домівку та кожну родину. Бо Україна – це всі ми. З Днем Незалежності, Україно! З Днем Незалежності – вистражданої, відвойованої, захищеної та заслуженої. І нехай скоро ми так само скажемо одне одному: "З Днем перемоги!".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

"Антитіла"

Тарас Тополя, який разом зі своєю командою служить парамедиком у складі 130-го батальйону територіальної оборони, записав відео з Києва. "Над нами майорить жовто-блакитний прапор, ми спілкуємося українською мовою, ми в нашому рідному місті, в нашій непокореній Україні. 6 місяців повномасштабної війни дали зрозуміти всім, що ми, українці, не змінимо своїх мрій, своєї ідеї та своєї віри у вільну, незалежну, суверенну державу. І ми продовжуватимемо це – боротися! Спільно, згуртовано, тільки разом! Стояти за своє, топити за своє та йти до перемоги. Вітаємо всіх з Днем Незалежності! Слава Україні! Героям Слава!" - написписали музиканти.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Антитіла / Antytila (@antytila_official)

Kalush Orchestra

Переможці "Євробачення-2022" привітали українців із Днем Незалежності та оголосили збір коштів на реабілітацію захисників Маріуполя, які протягом багатьох діб героїчно утримували оборону Азовсталі.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від KALUSH (@kalush.official)


"Океан Ельзи" та Святослав Вакарчук

"З Днем Незалежності України! З любов'ю до країни, з вдячністю до тих, завдяки кому сьогодні рівно пів року, як вся планета згадує справжні значення героїзму, мужності, сміливості", - написав колектив.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Океан Ельзи (@okeanelzy_official)

"Не питай у інших, коли закінчиться війна... Запитай себе, що ти зробив для Перемоги! З Днем Незалежності, брати та сестри! Слава Україні!" - додав лідер ОЕ.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

Ектор Хіменес-Браво

"Той Самий День за який боремось, щоб святкувати тисячами поколінь, як вільна, багата і сильна держава з розумним, прогресивним, сміливим народом. Україно, як я за тебе вболіваю, наскільки вірю в тебе. Усім серцем, кожною клітиночкою тіла. Дякую, що дозволяєш доводити свою вірність і любов, - написав колумбієць. - Прямо зараз кожен з нас є свідком історичних подій. Просто запамʼятайте, що через 10-20-50-100 років, весь світ буде говорити, що Україна перемогла зло. Це більше ніж матеріальне".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Анатолій Анатоліч

Український телеведучий показав фотографію історичного дня, коли Україна вийшла зі складу СРСР, і написав: "І ніколи туди не повернеться, як би того дехто не хотів. З Днем твоєї незалежності, Україно!".

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

Анна Саліванчук

"Країна сильних людей! Країна – героїня! Сьогодні ти вкотре доказуєш свою хоробрість та незалежність. Моя прекрасна ненько, ти святкуєш надзвичайно важливе свято, день, який увійде в історію усього світу – День Незалежності України! Кожен з нас гідно несе звання українця, відстоюючи свої права, незважаючи ні на що! Ми довели вже всім, що витримаємо всі незгоди та труднощі, які приносить доля! Ми маємо пам'ятати наших героїв, завдяки яким, кожен сьогодні може святкувати надзвичайно важливе свято у ріднім краю! Сьогодні з нами увесь світ! Кожен з різних куточків країни спостерігає за нашою відважною Україною! Сьогодні не просто 24 серпня, це дата, яка наблизила нас до Перемоги ще ближче!", - зазначила акторка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ann Salivanchyk (@salivanchuk.anna)

Володимир Остапчук

"З Днем Незалежності, українці! Найсміливіші, найхоробріші, найбільш волелюбні у світі" - привітав телеведучий.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Ostapchuk (@vova_ostapchuk)


Олександр Положинський

"Я радий, що моя Україна не злякалася, не заклякла і не здалася, а веде героїчну боротьбу і потрохи перемагає споконвічного ворога, який любить прикидатися другом і братом. Бажаю нам перемоги. Бажаю нам міцності та витривалості. Бажаю нам, щоби зовнішня перемога переросла у внутрішню, щоби наша країна квітнула і розвивалася, щоби всі громадяни і справжні друзі, і добрі гості почувалися щасливими у ній. Зі Святом, рідна! Довгих років буття!", - привітав українців екс-лідер гурту "Тартак", який нині є солдатом ЗСУ.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олександр Положинський (@oleksandrpolozhynskyi)

ONUKA

"Незалежність - це велика відповідальність; це тернистий шлях із купою непередбачуваного; це ризик зіштовхнутися з найрізноманітнішими складнощами." Цими рядками я вітала Україну рівно рік тому. Я не очікувала, що наш тернистий шлях виявиться настільки трагічним, доленосним і випробувальним. Я не очікувала 24 лютого. Я не очікувала повномасштабної війни. Я не очікувала всіх тих звірств і того горя, що нам доведеться пережити. Те, що відчуває зараз Україна, дійсно, складно описати словами. Біль, горе, надія, ейфорія, провалля та піднесення, озвучені саундтреком із сирен та дзвонів, що разом утворюють складний, потужній та тривожний звук нашого сьогодення. В ньому ми заново народжуємося, прокидаємось і впізнаємо самих себе. Звертаємось до коренів, зростаємо і виборюємо мир. Для світу. Без перебільшень, – пише Ната Жижченко. - Миру! Перемоги! Шана і пам’ять всім нашим воїнам, всім волонтерам, кожній людині, що виборює нині наше майбуття. Із Днем Незалежності, люба і така кохана. Все буде Україна!".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ONUKA (@onukaofficial)

The Hardkiss

"З Днем Незалежності України! Мої рідні люди, обіймаю кожного з вас. Цей день, це свято звучить тепер новими кольорами. Ми на власні очі бачимо, якою ціною дається Незалежність. Ми переможемо. І навчимо своїх дітей дбати про свою рідну землю і плекати свої свободи", - сказала Юлія Саніна.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Юлія Саніна (@the_hardkiss)

ТНМК

"Тепер ми знаємо, чого вона варта. І що саме означає це слово - Незалежність. Покоління за поколінням українці мріяли про неї. Плекали її. Тепер ми розуміємо, як важко боротися за незалежність. І наскільки це важливо. Понад усе. Зі святом, українці", - привітали Фоззі та Фагот.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Танок на майдані Конґо (@tnmkongo)

Пес Патрон

Привітання записав і чотирилапий сапер та улюбленець всіх українців.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Патрон (@patron_dsns)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита