У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися із побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як захистити хліб від плісняви або ж що робити, якщо немає пергаментного паперу для випічки, радимо взяти на замітку, як швидко відокремити жовток від білка.
Пластикова пляшка
Яйце розбиваємо у глибоку ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.
Часник
Часник очищаємо від лушпиння, тремо його або дрібно ріжемо. Потім змащуємо пальці соком, що виділився.
Яйце розбиваємо в миску, акуратно беремо жовток пальцями і перекладаємо в окрему миску. Завдяки часнику жовток буде липнути до пальців і не розірветься.
Половинки шкаралупи
Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини та поступово переливати жовток з однієї половинки в іншу. Білок стікатиме вниз у ємність, а жовток залишиться в шкаралупі. При цьому є великий ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.
Сито
Необхідно взяти сито з великими отворами. Розбиваємо яйце в сито і трохи струшуємо посуд. Білок буде протікати через сито, а жовток залишиться усередині. Цей спосіб може не спрацювати, якщо у яйця щільний білок.
Лійка
Беремо кулінарну лійку і ставимо її над мискою. У вирву розбиваємо яйце і злегка струшуємо. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться у вирві.
- Раніше ми розповіли, що можна використати замість кондитерського мішка.
- Читайте також на theLime, ніж накрити сковороду, якщо немає кришки потрібного розміру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.