Лайм

Як швидко і охайно відділити жовток від білка: прості лайфхаки

Поекспериментуйте на дозвіллі

У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися із побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як захистити хліб від плісняви або ж що робити, якщо немає пергаментного паперу для випічки, радимо взяти на замітку, як швидко відокремити жовток від білка.

Фото: pinterest.com

Пластикова пляшка

Яйце розбиваємо у глибоку ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

Часник

Часник очищаємо від лушпиння, тремо його або дрібно ріжемо. Потім змащуємо пальці соком, що виділився.

Яйце розбиваємо в миску, акуратно беремо жовток пальцями і перекладаємо в окрему миску. Завдяки часнику жовток буде липнути до пальців і не розірветься.

Половинки шкаралупи

Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини та поступово переливати жовток з однієї половинки в іншу. Білок стікатиме вниз у ємність, а жовток залишиться в шкаралупі. При цьому є великий ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.

Сито

Необхідно взяти сито з великими отворами. Розбиваємо яйце в сито і трохи струшуємо посуд. Білок буде протікати через сито, а жовток залишиться усередині. Цей спосіб може не спрацювати, якщо у яйця щільний білок.

Лійка

Беремо кулінарну лійку і ставимо її над мискою. У вирву розбиваємо яйце і злегка струшуємо. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться у вирві.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля