Іноді трапляється так, що в найнеобхідніший момент під рукою немає того чи іншого предмету, який тут і зараз потрібен на кухні. Наприклад, це стосується качалки для тіста чи пергаментного паперу для випічки – чим їх замінити, ми розповідали раніше. У цьому ж матеріалі theLime поділиться, за допомогою яких підручних засобів можна зробити кондитерський мішок.
Спосіб 1: робимо кондитерський мішок з пергаменту
Для цього з пергаменту потрібно вирізати трикутник, а потім придати матеріалу конусну форму. На цьому етапі важливо простежити за тим, щоб між шарами паперу для випікання не було зазорів, адже через них може витікати крем чи тісто.
Спосіб 2: робимо кондитерський мішок з пакета
Зі звичайних поліетиленових пакетів можна зробити кондитерські мішки. Для цього потрібно: прямо в пакет перелити крем чи тісто. Отвір, в який ви засипали масу, зав’язати резинкою чи тугою ниткою. З іншого боку пакета зробити невеликий надріз, через який буде видавлюватися крем.
Також пакет можна заміти звичайним канцелярським файлом. Алгоритм дій такий самий, як і у випадку з пакетом: переливаємо крем, зав'язуємо одну сторону резинкою, а з іншої робимо невеликий надріз. Користуємось кондитерським мішком, який зробили своїми руками!
Спосіб 3: робимо кондитерський мішок з тканини
Цей варіант ідеально підійде для господарок, які хочуть створити кондитерський мішок не на один раз. Виріб зі щільної тканини, що має назву тік, довго прослужить вам на кухні. При виборі тканини важливо звернути увагу на її якість: потрібно, щоб вона була міцною та не полиняла в процесі.
Шиємо кондитерський мішок: вирізаємо з обраної тканини два однакових трикутника. Складаємо їх один на одного і прострочуємо за допомогою швейної машинки (можна і вручну) усі сторони, крім отвори, через який видавлюватиметься крем.
Як зробити насадки для кондитерського мішка своїми руками?
Беремо пластикову пляшку з-під напою з шийкою. Шийку відрізаємо, а в кришечці вирізаємо отвір потрібної нам форми (краще заздалегідь зробити розмітку маркером). Отвір може бути у вигляді сніжинки, корони, зірки. У процесі створення насадки використовуємо звичайний канцелярський ножик. Коли все готово, вставляємо насадку в отвір мішка і прикручуємо кришкою з прорізом.
Ще кілька корисних порад:
- Якщо ви раніше не користувалися кондитерським мішком, краще тримати саморобний виріб у лівій руці, а правою видавлювати крем.
- Робіть прості візерунки, поки не наб’єте руку, в інакшому випадку результат може вас розчарувати, а бажання робити десерти з використанням кондитерського мішка просто зникне.
- Якщо хочете зробити напис на торті, тримайте кондитерський мішок максимально близько до випічки, тоді візерунок вийде акуратним та якісним.
- Дізнайтесь, чим замінити засіб для миття посуду. Про 5 простих способів видалити жир та нагар ми писали тут.
- Також почитайте про те, чим замінити розпушувач тіста в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.