RU  UA

Дізнатися

Вільний, нескорений. Святослав Вакарчук розповів, як змінився Харків за півроку війни

"Дуже чисто. Вулиці прибирають. Магазини потроху відкриваються"

З першого дня російського вторгнення Харків атакують ракетами, знищують його інфраструктуру та культурні пам'ятки. І хоч за останні півроку місто-герой стало зовсім іншим, воно продовжує жити далі. Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук побував там та розповів у соціальних мережах, як війна змінила український Харків.

У Instagram музикант опублікував відео, яке записав на тлі пошкодженої державної адміністрації. "Я пам'ятаю, як півроку тому стояв на цій площі, і було чутно вибухи снарядів. Ракети влучали в будинки в центрі міста. І це був тільки початок російської повномасштабної агресії проти України. Сьогодні Харків вже зовсім інший", - поділився своїми думками Вакарчук.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

Співак, який бере участь у марафоні Race for Ukraine, пробіг 12 кілометрів багатостраждальним містом. Після чого розповів про свої враження: "Дуже чисто. Вулиці прибирають. Магазини потроху відкриваються. У кафе зранку сидять люди, які насолоджуються ранковим ще літнім сонцем. Як каже Сергій Жадан: "над містом майорять українські прапори, але до миру ще далеко".

Артист зазначив, що народу України потрібно докласти ще чимало зусиль, щоб загарбники пішли з нашої землі, а в містах знову запанував мир та спокій. Однак Святослав не сумнівається в тому, що спільними зусиллями українцям вдасться досягнути цієї мети: "Але я впевнений, що українці обов'язково це зроблять. В нас живе той дух свободи, який рухає нами, який приведе нас до перемоги".

Фото: instagram.com/vladimirdantes

Шанувальники подякували Вакарчуку за підтримку та за те, що він їздить українськими містами та нагадує про них світу.

"Славо, дякуємо вам! Ви не забуваєте нікого. Сумую за своїм містом. В сусідній будинок біля вас водила маленьку доню на співи, малювання, англійську… ніби з іншого життя. Зараз просто до сліз, яке все до болю рідне… Нехай Господь допоможе вам все встигнути, дасть сил та мужності. Любимо вас", "Дякую вам! Я харків'янка, зараз живу за кордоном, щодня душа болить за рідне місто й за всю Україну. Але я вірю в нашу перемогу", "Дякую за моє улюблене місто! Ви так багато зараз переїжджаєте, сили вам та наснаги! Бережіть себе!!! Ви дуже люблячий громадяни України!!! І Україна любить вас!", "Так, українці – вільні люди, для яких свобода важлива, як життя", "Дякуємо за підтримку Харкова і харків'ян", - написали користувачі мережі у коментарях під публікацією.

  • Нагадаємо, у ніч на 24 серпня ворог завдав чергових ракетних ударів по Харківській області, зокрема, по Харкову, внаслідок чого виникло декілька пожеж.
  • 23 серпня Харкову виповнилося 368 років. Про те, як живе місто-герой під постійними обстрілами, читайте у цьому матеріалі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLіme і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічне захворювання: відео

Крис Дженнер рассказала, что у нее диагностировали раковую опухоль - об этом звезда сообщила в трейлере к 5 сезону Семейство Кардашьян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Когда начинается второй полуфинал "Евровидения-2024" и где смотреть трансляцию шоу онлайн в Украине

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей