RU  UA

Дізнатися

Олена Зеленська у костюмі та кросівках відвідала Бучу та запустила проект "Фабрика-кухня"

Перша леді розповіла про відновлення міста під Києвом

Олена Зеленська відвідала Бучу разом із меценатом та бізнесменом Говардом Баффетом. Американський філантроп зголосився профінансувати відкриття першої в Україні фабрики-кухні. У рамках цього проекту здорове харчування отримають школярі, які постраждали від російської окупації Бучі, Бородянки та Немішаєво.

"Загалом кухня зможе готувати до 10 тисяч порцій на день і забезпечить харчуванням понад 30 шкіл Бучанської, Бородянської та Немішаївської громад", - розповіла Зеленська.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Для робочої поїздки перша леді обрала стильний бежевий костюм із укороченими штанями, білу футболку та білі кросівки. Робота над відновленням Бучі сповнила її оптимізмом.

"ажко висловити всі емоції, які відчуваєш тут. Як і для кожного українця, для мене це місце невимовного болю за закатованими Росією співвітчизниками. Та водночас Буча жива! Вона відновиться й буде не лише місцем пам’яті про російські злочини, а й місцем нового повноцінного життя, - вважає Зеленська. - Саме тут розпочинаємо реалізацію великого проекту - Фабрика-кухня".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Фабрика-кухня – частина реформи шкільного харчування, яку Олена Зеленська розпочала ще до війни. "Ми планували побудувати великі підприємства, які забезпечать харчуванням десятки навчальних закладів, - пояснила вона. - Реформу перервав російський напад. У перші місяці повномасштабного російського вторгнення, як ми всі пам'ятаємо, йшлося вже не про принципи харчування, а про те, щоб дітям і дорослим було що їсти взагалі. Але зараз ми розпочинаємо навчальний рік. Це те, чого дуже не хоче агресор - щоб наші діти навчалися та мали нормальне життя. Але вони обов'язково отримуватимуть знання".

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир