Лайм

Більше ніяких "але". Анатолій Анатоліч закликав батьків переходити на українську зі своїми дітьми

Телеведучий впевнений, найкращого часу для цього не буде

Анатолій Анатоліч, який раніше закликав не показувати дітям "Фіксиків" та інші російські мультфільми, написав нове звернення до батьків. Телеведучий запропонував усім російськомовним мамам й татам перейти на українську і пояснив, чому це важливо. Він впевнений, що найкращого часу для цього не буде.

"Моя мама говорить російською, мама дружини російською. Так було все їхнє життя. Ми з дружиною говорили російською між собою. Та й зараз іноді це робимо, але меньше. Тобто діти чули російську постійно. 5-7 років тому дивилися мультики російською, говорили між собою російською, про що я щиро жалкую", - пише український шоумен в Instagram.

Фото: instagram.com/yulattt

Він зазначив, що нині у його дочок та сина на першому місці українська, потім французька та англійська мови. Російська, на думку зіркового батька, їм навряд чи вже колись знадобиться.

За словами Анатолія Анатоліча, Лола, Аліса та Ніл не дивляться мультики російською мовою, не читають книги російською і, найголовніше, їм не потрібно пояснювати, чому говорити українською – круто. "Це прийшло до них органічно, незважаючи на те, що вони чули російську в побуті постійно", - зазначив зірковий батько.

"Але тепер, наша задача, шановні батьки, цю любов і повагу до рідної мови примножити, - закликав телеведучий. - Сподіваюсь ви впізнали голос Богдана Сільвестровича Ступки? Хай його голос вас надихне на перехід на українську, якщо раптом, ви це ще не зробили".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Анатолій Анатоліч (@anatoliyanatolich)

Анатолій Анатоліч разом із дружиною Юлою (Юлією Яцечко) виховують трьох дітей: дочок Алісу (2011 р.н.), Лоліту (2013 р.н.) та сина Ніла (2021 р.н.).

На початку російського вторгнення телеведучий вивіз родину до Франції, а сам повернувся в Україну. Близько п'яти місяців вони жили в маленькому містечку Муан-Сарту, де їх прихистила місцева пара, а днями шоумен перевіз рідних до Парижа і віддав дівчаток до престижної школи.

Фото: instagram.com/yulattt

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зірка шоу "МастерШеф" Влад Міцкевич потрапив у ДТП: у якому стані кулінар

Влад Міцкевич потрапив в аварію. Чоловік отримав численні травми

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка