Лайм

Як зрозуміти, що м'ясо зіпсувалося: 3 ознаки, які не можна ігнорувати

Зіпсоване м'ясо небезпечне для вживання

У літню спеку варто уважно поставитися до якості продуктів харчування, адже ризик харчових отруєнь у цей період зростає у багато разів. Раніше ми розповідали, як визначити свіжість яєць та дізнатися, чи свіжа риба, а тепер поділимося, як зрозуміти, що м'ясо зіпсувалося.

Вживати несвіже або зіпсоване м'ясо дуже небезпечно, оскільки воно може містити бактерії, які викликають блювоту, діарею та лихоманку. Мікроби можуть з'являтися не тільки в простроченому продукті, але й при тривалому розморожуванні при кімнатній температурі. Щоб перевірити свіжість свинини, яловичини або курятини, варто звернути увагу на три важливі фактори.

Фото: Pixabay

Запах

Перше, що потрібно зробити – понюхати м'ясо. Свіжа яловичина має приємний молочний аромат, приємно пахнути повинна свинина та курятина. Зіпсоване м'ясо матиме різкий тухлий запах, іноді хімічний чи кислий. Також вас має насторожити повна відсутність будь-яких запахів – так продавець може приховати зіпсованість.

Текстура

Щоб визначити свіжість м'яса, його потрібно помацати. Якщо воно липке або слизьке - продукт зіпсований і його не можна вживати. До того ж прострочене м'ясо втрачає свою пружність. Натисніть на м'якоть і подивіться: якщо ямка, що утворилася, не зникає відразу - це говорить про те, що м'ясо поганої якості.

Фото: Pixabay

Колір

Третє, на що варто звернути увагу – зовнішній вигляд. Свіжа курятина має бути рожевого чи жовтуватого кольору. Якісна свинина матиме ніжно-рожевий відтінок. Темний колір свідчить, що м'ясо встигло довго пролежати на прилавку. А дуже світлий – це м'ясо промивали після довгого зберігання. Щодо яловичини, то для неї темний відтінок - норма. Свіжа м'якоть може бути від темно-червоної до бордової.

Будь-яке м'ясо не повинно мати зеленого або темно-коричневого вкраплення - вони свідчать про гниття продукту і такий шматок потрібно викинути.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати