Лайм

Топ-10 кулінарних лайфхаків, які полегшать вам життя та приготування їжі

На замітку господиням-початківцям

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, що можна використовувати замість кондитерського мішка або пергаментного паперу, радимо також взяти на замітку невеликі хитрощі, за допомогою яких ви будете готувати швидко та акуратно. theLime склав добірку з топ-10.

Фото: pinterest.com

1. Що робити, щоб швидко очистити шкаралупу з яєць? Необхідно в каструлю з водою під час варіння додати щіпку соди та трохи оцту. Ці компоненти пом'якшать шкаралупу, тому в результаті яйце можна буде почистити класичним способом за лічені секунди.

2. Якщо ви вирішили приготувати на обід або вечерю відбивні, скористайтеся простим лайфхаком: беремо дошку, шматок м'яса, накриваємо їх харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відбиваємо. Таким чином, вдасться зберегти чистоту молотка та захистити поверхні кухні від бризок.

3. Багато господинь часто стикаються з тим, що вони не можуть рівномірно розподілити тісто по сковороді під час приготування млинців. Для цього потрібно вилити його в невелику пляшку. А якщо воно залишиться, пляшку завжди можна закрити кришкою та поставити в холодильник.

4. Ще одна поширена проблема на кухні – відкриті пакети з солодощами, крупами, снеками та борошном. Для того, щоб продукти не псувалися і в них не потрапляли різне сміття та жучки, достатньо закривати пачки прищіпками для білизни.

5. Також деякі господині часто стикаються із проблемою неприємного запаху при варінні риби. Що робити у цьому випадку? У каструлю з нею слід покласти декілька скибочок кореня селери або петрушки.

6. Зварені сосиски можна швидко почистити від плівки, якщо проткнути їх у кількох місцях виделкою перед зануренням у окріп. В результаті плівка легко відійде після варіння.

7. Що робити, щоб сир не покрився пліснявою в холодильнику? Все дуже просто досить змастити його зріз рясним шаром вершкового масла. Тоді верхівка сиру швидко не обвітриться.

8. Якщо в духовці немає термометра, перевірити температуру можна за допомогою цукру. Справа в тому, що він плавиться за 186°С. Насипаємо крапельку цукру на поверхню дека і чекаємо.

9. Що робити, якщо вам терміново потрібно розм'якшити вершкове масло? Візьміть скляний келих, потримайте його кілька секунд у мікрохвильовій печі або під гарячою проточною водою, а потім накрийте цією ж склянкою шматочок масла. Під теплим склом воно дуже швидко розм'якшиться.

10. Багато хто з нас стикався з такою неприємністю, коли вода під час закипання виходить за краї каструлі і виливається на плиту. Щоб уникнути цього, кладемо велику дерев'яну ложку поверх каструлі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ