RU  UA

Дізнатися

Вона явно була хвора: Борис Джонсон згадав останню зустріч із Єлизаветою ІІ перед її смертю

Щотижневі зустрічі з королевою політик назвав "гарним моментом спокою"

Борис Джонсон розповів, якою була його остання зустріч з королевою Єлизаветою IIза два дні до її смерті. 58-річний колишній прем’єр-міністр Великої Британії зазначив, що монарх, яка померла у четвер у віці 96 років, ще у вівторок була "зосереджена на робочих справах".

"З огляду на те, що вона на той момент вже явно була хворою, мені дивно було, що вона залишалась такою жвавою та зосередженою, - сказав політик BBC. - Це був дуже емоційний момент".

Єлизавета II за два дні до смертіФото: Getty Images

Джонсон також заявив, що новина про смерть королеви стала для нього "колосально трагічною подією", і почувши її, йому важко було стримати емоції.

Згадуючи свої щотижневі зустрічі з королевою, колишній прем’єр-міністр сказав, що вони були "гарним моментом спокою" та "відпочинком від усього іншого".

В офіційній заяві, яку зробив Джонсон після смерті Її Величності, політик написав наступне: "Це найсумніший день для нашої країни, тому що вона мала унікальну і просту силу зробити нас щасливими. Ось чому ми її любили. Ось чому ми сумуємо за Єлизаветою Великою, вірним і багато в чому найкращим монархом у нашій історії".

Єлизавета II і Ліз ТрассФото: Getty Images

Нова прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс у своїй промові заявила: "Королева Єлизавета ІІ була скелею, на якій була побудована сучасна Великобританія. Наша країна виросла і процвітала під її правлінням. У важкі дні, які попереду, ми об’єднаємося з нашими друзями по всьому Сполученому Королівству, Співдружність і світ, щоб відзначити її надзвичайний термін служби. Це день великої втрати, але королева Єлизавета II залишила великий спадок". Своє звернення вона завершила словами: "Боже, бережи короля".

Нагадаємо, Єлизавета ІІ померла 8 вересня 2022 року. Вона правила 70 років і сім місяців, найдовше з усіх британських монархів. Після смерті королеви престол одразу і без церемонії коронації зайняв її старший син Чарльз (Карл ІІІ).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии