Лайм

Поряд з Байденом: з’явилося фото Олени Зеленської на похороні королеви Єлизавети ІІ

Перша леді представила Україну на історичних дипломатичних зборах у Вестмінстерському абатстві

Олена Зеленська опинилася в числі 2000 високопоставлених гостей, яких запросили на державний похорон королеви Єлизавети ІІ. 19 вересня першу Леді України сфотографували у Вестмінстерському абатстві під час панахиди.

Зеленська в чорному костюмі та капелюшку-таблетці сиділа через прохід від президента США Джо Байдена та Джилл Байден. Поряд із нею на фото можна помітити прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, що похорон королеви Єлизавети II у Лондоні став одним із найбільших дипломатичних зборів за останні десятиліття. Вестмінстерське абатство вміщує близько 2000 осіб, 500 з яких – голови держав та їхні представники.

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден та його дружина Джилл очолили список дипломатичних гостей. У старовинній церкві помітили Еммануеля Макрона, Реджепа Ердогана, Урсулу фон дер Ляйєн, Шарля Мішеля та інших.

Фото: Getty Images

Через натягнуті відносини Великобританія вирішила запросити послів, а не лідерів держав, з кількох країн, включаючи Іран, Нікарагуа та Північну Корею. Росія та Білорусь входять до невеликої групи країн, виключених із заходу після вторгнення в Україну. Інші країни, які не були запрошені, - М'янма, Сирія, Венесуела та керований талібами Афганістан.

Перед похороном королеви Єлизавети II Букінгемський палац показав її останній офіційний портрет.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil