Лайм

Одна з 500 VIP-гостей: Олена Зеленська представить Україну на похороні королеви Єлизавети ІІ

Перша леді відвідає історичний державний похорон монарха

19 вересня Олена Зеленська приєднається до світових лідерів на похороні королеви Єлизавети. Британський таблоїд The Sun повідомляє, що перша леді України увійшла до числа 500 глав держав і високопосадовців, запрошених на службу та VIP-прийом з королем Чарльзом ІІІ (Карлом ІІІ).

Фото: Getty Images

Світових лідерів очікують у Лондоні вже на цих вихідних. Вони відвідають Вестмінстер-хол, де нині знаходиться труна королеви. Серед аутсайдерів, яких не запросили на державний похорон – Володимир Путін, Олександр Лукашенко, лідер афганських талібів Хайбатулла Ахундзада та інші диктатори і тирани 21 століття.

"Присутність Олени Зеленської — ще одна ознака глобальної підтримки України, у той час як Росія ізольована, - сказало виданню джерело, знайоме зі списком VIP-гостей. - Великобританія — один із найвірніших союзників України. Її присутність на похороні — знак цієї дружби і взаємної поваги".

Володимир та Олена Зеленські зустрічалися з принцом Вільямом та Кейт Міддлтон у 2020 році Фото: Getty Images

Також серед високопоставлених осіб у Вестмінстерському абатстві будуть імператор Японії Нарухіто та імператриця Масако, король Іспанії Феліпе VI та королева Летиція, король Бельгії Філіп та королева Матільда, президент США Джо Байден та його дружина Джилл, Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Туреччини Реджеп Ердоган та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

  • Раніше всі 8 онуків королеви Єлизавети відвідали службу на честь своєї покійної бабусі. Окрім принців Вільяма та Гаррі, з нею попрощалися і менш публічні члени королівської родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil