Лайм

Чому жовтіє акрилова ванна та як її відмити: 5 ефективних засобів

Купувати дорогі миючі засоби не потрібно

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як почистити мікрохвильову піч від пригорілого жиру, радимо також взяти на замітку кілька порад, як відмити акрилову ванну від жовтих плям. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Одна з найчастіших причин, чому жовтіє акрил – подача із змішувача води поганої якості. За наявності у воді заліза рідина окислюється, даючи характерний "жовтий" колір, який може бути від насиченого бурого до світло-жовтого відтінку.

Фото: pinterest.com

Як відмити акрилову ванну, щоб вона блищала і на ній не було подряпин?

Сода

Щоб очистити ванну від жовтих плям, необхідно зробити розчин соди з перекисом водню. По консистенції він має бути як кашка, а наносити його на поверхню потрібно акуратно та м'якою губкою. Залишаємо ванну приблизно на півгодини і потім змиваємо теплою водою.

Лимонна кислота

Щоб позбутися від застарілих жовтих слідів, можна використовувати лимонну кислоту (порошок) або сік. Заповнюємо ванну теплою водою, висипаємо пару пакетиків кислоти та залишаємо у такому вигляді на кілька годин.

Оцет

З екстремальними забрудненнями допоможе впоратися звичайний оцет. Це натуральний засіб, який дозволяє позбутися не тільки вапняного нальоту, але й жовтих плям і мильних розводів. Потрібно розвести 0,5 л 9-відсоткового столового оцту в теплій воді та залишити як мінімум на 4 години. Після цього спустити воду і ретельно протерти губкою всі плями, що залишилися.

Шампунь, рідке мило або засіб для миття посуду

Коли під рукою немає засобів для чищення або немає часу займатися розведенням інгредієнтів, шампунь (або рідке мило, або засіб для миття посуду) може виявитися відмінним способом, щоб очистити ванну від жовтого нальоту. Просто набираємо теплу воду і розводимо у ній трохи засобу. Можна змішати трохи рідкого мила з содою і нанести кашку на найпроблемніші місця. Залишаємо на кілька годин, а після використання ретельно змиваємо його залишки, щоб уникнути мильного нальоту.

Зубна паста

Ще один варіант - змащуємо жовті розводи на акриловій ванні зубною пастою. Залишаємо в такому вигляді на деякий час, а потім змиваємо теплою водою та м'якою губкою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil