Лайм

Більше ніж колега: Олена Зеленська у сірому костюмі зустрілася з першою леді Польщі

Дружина президента розкрила подробиці візиту

Після свого візиту до Туреччини Олена Зеленська поїхала до Польщі. Там вона зустрілася із дружиною Анджея Дуди Агатою.

Деталі зустрічі перша леді розповіла на своїй сторінці в Instagram. Дружина Зеленського зізналася, що Агата Корнгаузер-Дуда є для неї втіленням самої Польщі – самовідданої, дружньої та відкритої для українців від самого початку загарбницького російського нападу. "Більше ніж колега", - наголосила Зеленська у підписі до серії кадрів.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді також поділилася, що ще нещодавно вони бачилися в Нью-Йорку, де разом з дружиною Президента Литви Діаною Наусєдєнє започаткували діалог перших леді у межах Люблінського трикутника. Наразі ж зустрілися у Польщі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Подякувала за незмінну позицію її країни – чіткі меседжі на підтримку України прозвучали під час виступу Президента Анджея Дуди на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. І розповіла про нову можливість такої підтримки – свою фундацію, яку презентувала у Нью-Йорку. Це новий спосіб долучитися до відновлення України через відбудову освіти, медицини або гуманітарну допомогу. Буду рада презентувати всі ці напрямки в Польщі", - розкрила Зеленська мету своєї поїздки до Польщі.

"На часі новий спільний проєкт – обмін досвідом між українськими та польськими лікарями. 40 українських медиків уже готові опановувати польські напрацювання у лікуванні опікових травм. Крім того, є запит на обмін досвідом у сфері аеромедичної евакуації. Польща готова приймати дітей-сиріт. З пані Агатою обговорили можливість приймати таких дітей у дружній для нас країні", - також додала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На зустрічі з Агатою Корнгаузер-Дудою перша леді з'явилася у вбранні сірого кольору. Вона обрала костюм із подовженим піджаком та прямими брюками. Лінію талії підкреслив лаконічний ремінець, а завершували образ туфлі на підборах, об'ємні сережки білосніжного відтінку та укладене як зазвичай волосся.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда була у піджаку темно-зеленого кольору, який зроблений з атласної тканини, та довгій сукні з квітковим принтом. Вбрання вона підреслила туфлями-човниками, які підібрала в тон до піджака.

  • Нагадаємо, нещодавно у Нью-Йорку Олена Зеленська презентувала свою благодійну Фундацію. Її головна мета – допомогти життю перемогти. Тому в центрі уваги організації буде людина та її благополуччя.
  • В Міжнародний день людей похилого віку перша леді України заговорила про важливе. Зеленська побажала літнім українцям довгого, здорового та переможного життя, а решті нагадала про важливість підтримки людей старшого покоління в нинішніх реаліях.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що зараз з епатажною зіркою "Євробачення" Неттою, яка співала з alyona alyona під час війни в Україні

Нетта Барзілай випускає пісні на івриті та займається волонтерством - ізраїльська співачка не говорить про війну в Україні

Організатори "Євробачення-2024" показали, якою буде головна сцена масштабного пісенного конкурсу

Організатори Євробачення-2024 показали, який вигляд матиме головна сцена - пісенний конкурс пройде у місті Мальме, Швеція

Юрій Феліпенко мобілізувався у ЗСУ: актор доєднався до підрозділу "Ахіллес"

Зірка серіалів "Колір пристрасті" та "Обіцянка Богу" актор Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ