Лайм

Реєстрація в "Дії" - навіть не початок. Харчишин розповів про відновлення будинку у Гостомелі

Музикант поділився подробицями

Будинок лідера українського гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина, що розташований в Гостомелі під Києвом, повністю згорів після обстрілу окупантів. Артист розповів, як рухається справа стосовно відновлення житла та з якими складнощами довелося зіштовхнутися у процесі.

"Реєстрація в "Дії" - це ще навіть не початок. "Дія" це лише фіксація для того, аби взагалі знати, скільки майна втрачено українцями і для того, аби просити потім гроші на цю компенсацію. А все решта це ваших рук справа. Ви маєте пройти всі ці процедури. Тобто, викликати поліцію, реєструвати злочин, потрібно обов'язково звернутися до цивільно-військової адміністрації, отримати акти і викликати спеціальну комісію. І це, як мінімум три чи чотири папери, які вам слід отримати", - сказав музикант у розмові зі Славою Дьоміним.

Фото: instagram.com

Вбивство мера Гостомеля ускладнює ситуацію ще більше, адже там наразі немає депутатів, які допоможуть розібратися у питанні та вирішити його. Як пояснює Харчишин, за вирішення подібних ситуацій має брати на себе відповідальність новопризначений голова цивільно-військової адміністрації, який, втім, не має на це права.

"Складність в тому, що в Гостомелі через вбивство мера… Саме в цьому проблема – там немає депутатів, вони не можуть зібратися, провести все законним чином. Має брати на себе відповідальність оцей новопризначений голова цивільно-військової адміністрації. Але він не має на це права. Тому, це все може бути оскаржено. І Гостомель не видавав акти про руйнації. Аж тепер ось я отримав одним з перших цей акт. Гостомель сплачує компенсацію в розмірі 5-6 тисяч грн для того, щоб ти найняв комісію. І це досить довго робиться. Приїжджає дійсно комісія, проводить огляд. І ти не маєш права, поки не приїхала комісія, не видала тобі певний документ, займатися демонтажем. У мене немає що демонтувати, але я туди не мав права зайти", - зазначив співак.

Фото: YouTube

"В "Дії" має бути ця фіксація – це перший крок. Потім ці всі документи проходять через область, і потім з'являються в "Дії". Тільки не в тій, яку ти бачиш, а в тій, яку бачать урядовці", - додав він.

Фото: YouTube

Крім того, Валерій Харчишин назвав суму, яку витратив на побудову тепер зруйнованого модульного будинку у Гостомелі - 200 тисяч доларів. Він розповів, що під Києвом був ще один будинок, який будувався для батьків: "Він був для мене своєрідною віддушиною на час карантину. Я його сам будував, робив меблі своїми руками".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації