RU  UA

Дізнатися

Я не служив: актор Олександр Печериця розповів, наскільки складно було без підготовки потрапити до ТРО

Зірка розкрив подробиці

Український актор театру та кіно Олександр Печериця з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини зі зброєю в руках. Він зізнався, що рішення навчитися військовій справі без попереднього досвіду у цьому було одним із найскладніших, проте про він ні разу не пошкодував про свій вибір.

"Я вагався, поки в один момент не прийняв рішення, що зранку піду до військомату і спробую туди записатися. Я ще цілу добу стояв у черзі, де переконував сам себе. Але коли я вже знаходився там, то у мене зникли всі сумніви та страхи. Я не знаю, як це пояснити. Я хочу розповісти про атмосферу, яка надихала: нас ще не записали, ми просто стояли у черзі і чекали якогось рішення, тому що перед цим нам сказали, що загони сформовані і ніхто нікого набирати не буде. Однак там все одно панувала така атмосфера піднесення, що мені не хотілося йти звідти", - пояснив артист у інтерв’ю Аліні Доротюк.

Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Актор зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення нічого не знав про службу та не вмів поводитися зі зброєю, проте при цьому був упевнений, що може бути корисним власній країні:

"У той момент я для себе вирішив, що буду там стояти. Нехай я навіть буду робити щось, що не стосуватиметься військової справи, до якої я відношення не мав. Я не знав про зброю чи військову справу взагалі нічого, бо я не служив. Попри це, я вирішив, що якась робота для мене все одно знайдеться. Я знав, що прийшов туди, де маю бути".

Фото: instagram.com/oleksandr_pecheritsya

Печериця додав, що попри те, що не було вже місць і добровольців відправляли додому, йому разом із побратимами все ж вдалося потрапити в підрозділ. Олександр розповів, як саме це було:

"Коли після кількох годин чекання ми познайомилися з хлопцями та вже встигли поспілкуватися, ми склали список з імен, прізвищ та телефонів – на випадок, коли хтось буде виходити з офіцерів для набирання нових списків. І от коли вийшов наступний офіцер і сказав, що йому потрібно 10 людей, ми сказали, що у нас уже є 10 людей і складений список. Він взяв наш список і сказав: "Тоді заходьте". Ми пішли, підписали необхідні папери, нас сформували. Після цього ми вже знали, що вже в підрозділі, будемо захищати Київ".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ексдружина Потапа висловилася про заміжжя доньки, яка живе в Польщі

Ирина Горовая рассказала о личной жизни дочери Натальи. Девушка вышла замуж и живет в Польше

Злата Огнєвіч розсекретила, чи піде знову у політику

Певица Злата Огневич рассказала, планирует ли возвращаться в политику. Артистка вспомнила свой предыдущий опыт

Вона приходить у сні: Тоня Матвієнко розповіла, як почувається після смерті матері

Певица Тоня Матвиенко рассказала, что после смерти Нины Митрофановны часто видит ее в своих снах. Артистка до сих пор не освободила комнату от маминых вещей