RU  UA

Дізнатися

У мережі розвінчали фейк про чоловіка, який у Києві стріляв з вікна по дронах-камікадзе

Про "стрілка" вперше написали ще у 2021 році

17 жовтня Росія атакувала Київ дронами-камікадзе. 5 із 28 БПЛА досягли мети та вдарили по житлових будинках та об'єктах критичної інфраструктури.

Після атаки в соцмережах почало стрімко розповсюджуватись фото чоловіка, який стріляє з гвинтівки з вікна багатоповерхівки. У підписі говорилося, що киянам набридли "шахіди", і вони почали збивати їх самостійно. Виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності.

Фото: Telegram

Фото, яке розбурхало мережу, є фрагментом із відео 2021 року. Оригінал був опублікований у Telegram-каналі Патрульної поліції Києва. 51-річний чоловік стріляв із вікна квартири в одному з будинків на Святошині. Стурбовані сусіди викликали на місце правоохоронців, і ті виявили у порушника рушницю та наркотики.

Українці тим часом уже встигли проголосити "стрільця" героєм. "Ну от як наш народ побороти? Не військовими єдиними. Просто мешканець столиці відстрілює дрон із вікна свого дому", - пишуть вони.

Фото: Instagram

Розбір завалів триває: фото з місця удару "шахіда" по житловому будинку у Києві.

Раніше Державний центр кіберзахисту дав інструкцію, як розпізнати фейк. Так, українцям рекомендували завжди звертати увагу на дату та час публікацій, а також не поспішати розповсюджувати новини без надійного джерела.

"Поширений елемент фейкових новин - видавати старі публікації за нові, - йдеться в інструкції. - Звертайте увагу на сумнівні цитати та фотографії. Скептично ставтеся до шокуючих або підозрілих цитат та опублікованих фотографій з місця подій".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации