Лайм

Два тижні провів у комі: зірка "Друзів" Меттью Перрі ледь не помер через наркотики

"Лікарі сказали моїй родині, що у мене є лише 2 відсотки, щоб вижити"

53-річний актор Меттью Перрі, зірка серіалу "Друзі", нещодавно розповів, що закінчив свою книгу під назвою "Друзі, коханці та велика жахлива річ". У мемуарах він поділився пережитим досвідом, зокрема написав про те, як у 49 років мало не помер через передозування наркотиками.

Видання People повідомляє, що через надмірне вживання опоїдів [психоактивні речовини, отримані з опійного маку, або їх синтетичні аналоги та з'єднання, що синтезуються людським організмом] у зірки лопнула пряма кишка, після чого він переніс перфорацію шлунково-кишкового тракту. На повне лікування акторові знадобилося близько 5 місяців, які він провів у лікарні, два тижні з яких – у комі.

Фото: Getty Images

"Лікарі сказали моїй родині, що у мене є лише 2 відсотки, щоб вижити, - сказав Перрі. - Мене підключили до пристрою під назвою ECMO, який на якийсь час стає вашим серцем та легенями. І це називається "Радуйся, Маріє". Таке дуже складно пережити".

Окрім наркотичної залежності, Меттью страждав також і від алкогольної. За його словами, починаючи з 24 років, залежність від спиртного почала проявлятися: "Спочатку мені здавалось, що я міг з цим впоратися. Але коли мені виповнилося 34 роки, у моєму житті було чимало проблем. Я не знав, як зупинитися. Якби поліція прийшла до мене додому і сказала: "Якщо ти вип’єш сьогодні ввечері, ми посадимо тебе до в’язниці", я б просто почав збиратися. Я не міг зупинитися, тому що залежність прогресувала, і у міру мого дорослішання ставало все гірше і гірше".

Фото: Getty Images

Відверто розповідаючи про свої рецидиви, Меттью зізнався, що за всі роки проходив реабілітацію 15 разів. І хоча знаменитість не сказав, скільки часу вже не вживає алкоголь, все ж додав, що досі "рахує свої тверезі дні".

Перрі розповів, що саме завжди нагадує йому про минуле життя, до якого не слід повертатися, - величезна кількість шрамів на животі, адже він переніс близько 14 операцій. "Це нагадування, які допомагають мені залишатися тверезим", - каже актор. - Мені варто лише подивитися вниз".

Фото: Getty Images

Меттью Перрі народився 19 серпня 1969 року в Вільямстауні, Массачусетс, США. Був запрошеним актором в "Еллі Макбіл" і "Західному крилі", а також брав участь в озвучуванні епізоду "Сімпсонів". Найбільш відомий роллю Чендлера Бінга в серіалі "Друзі", а також Ніколаса "Оза" Озеранскі у фільмі "Дев'ять ярдів" та його продовженні - "Десять ярдів".

  • На початку лютого сестра Кейт Мосс потрапила до клініки через наркотики та звинуватила популярний підлітковий серіал. Батько Пітер Мосс запевнив громадськість, що з його дочкою все гаразд.
  • Також Келлі Осборн розповіла про наркозалежність у підлітковому віці. Відвертими зізнаннями дочка Оззі Осборна поділилася у програмі Джади Пінкетт-Сміт Red Table.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації