Лайм

Розводи на дзеркалі зникнуть без сліду: 5 народних засобів для якісного прибирання

Досвідчені господині точно знають ці методи

Кожна господиня постійно стикається з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися перевірені народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як за допомогою соди та оцту прочистити раковину або ж як привести до ладу іржаву ванну, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як позбутися розводів на дзеркалах. theLime детальніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

Спирт

Щоб усунути жирні плями, розводи від води або сліди від косметики з дзеркала, необхідно взяти медичний спирт, горілку або лосьйон зі спиртом. Просочуємо обраним засобом серветку з мікрофібри та протираємо поверхню.

Нашатирний спирт

Також можна використовувати нашатирний спирт. На 1 л води беремо 1 мл нашатирного спирту. Можна розпорошити засіб за допомогою пульверизатора або нанести на серветку і протерти проблемні місця. Потім дзеркало витираємо або тканиною, яка не залишає ворсинок, або папером (газетами).

Другий спосіб: нашатирний спирт змішуємо із зубним порошком у рівних частинах. Наносимо суміш на дзеркало та круговими рухами поліруємо до появи блиску. Такий засіб очистить плями від жиру та інших забруднень.

Третій спосіб: у 200 мл води додаємо 50 мл гліцерину і 5 крапель нашатирю. Наносимо отриманий розчин на дзеркальну поверхню і ретельно протираємо тканиною чи папером.

Лимон

За допомогою лимонного соку можна прибрати як застарілі плями, так і розводи, які залишилися після миття звичайною водою. Вичавлюємо сік із двох лимонів, змішуємо з водою і переливаємо отриманий розчин у пульверизатор. Розпорошуємо суміш прямо на все дзеркало. Чекаємо, поки вона подіє протягом декількох хвилин, і видаляємо залишки сухою тканиною.

Читайте також: Як зробити рідину для миття вікон у домашніх умовах.

Зелений чай із сіллю

Брудне дзеркало добре очистить міцний зелений чай. Готуємо його як завжди, додаємо ложку солі, чекаємо, доки він охолоне. Наливаємо в нього 1-2 краплі синьки для білизни та протираємо поверхню дзеркала. У жодному разі не можна використовувати чорний чи червоний чай, оскільки вони можуть пофарбувати поверхню.

Столовий оцет

Змішуємо 1 частину оцту з 5 частинами води, змочуємо в розчині серветку та витираємо дзеркало. Для зручності можна налити засіб у пляшечку з пульверизатором. Не варто готувати велику кількість розчину, тому що його краще використати за один раз.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Злата Огнєвіч розсекретила, чи піде знову у політику

Співачка Злата Огнєвіч розповіла, чи планує повертатися у політику. Артистка пригадала свій попередній досвід

Вона приходить у сні: Тоня Матвієнко розповіла, як почувається після смерті матері

Співачка Тоня Матвієнко розповіла, що після смерті Ніни Митрофанівни часто бачить її своїх снах. Артистка досі не звільнила кімнату від маминих речей

Був рупором правди: Юрій Рибчинський назвав свою версію смерті Кузьми Скрябіна

Юрій Рибчинський пояснив, чому смерть Скрябіна - вбивство. Він пригадав, як присвятив поетичні рядки Андрію Кузьменку