Лайм

Як очистити унітаз від вапняного нальоту: 7 перевірених способів

Сантехніка виглядатиме значно охайніше

При випаровуванні жорсткої водопровідної води кальцій і магній у її складі утворюють вапняний наліт, який відкладається в унітазі, ванній, раковині, навколо кранів і труб. Жовті плями дуже псують вид сантехніки і важко відмиваються, але існують ефективні способи їх позбутися. Спробуйте їх, якщо під рукою немає спеціального засобу для чищення.

Білий оцет

Якщо площа, яку потрібно очистити від плям, невелика, змішайте воду з оцтом у пропорції 1:1 і нанесіть пульверизатором. Через кілька хвилин потріть поверхню жорсткою щіткою для унітазу та промийте водою.

Великі ділянки вапняного нальоту в унітазі можна просто полити оцтом. Рекомендується робити це вночі, залишивши діяти на 6-8 годин. Перш ніж змити унітаз, обробіть його щіткою.

Наждачний папір

Іноді в унітазі залишаються стійкі шматочки вапняного нальоту, які не видаляються за допомогою звичайної щітки. Можна використовувати наждачний папір середньої зернистості, щоб акуратно стерти і видалити пляму. Якщо ви оберете цей метод, будьте обережні і не натискайте занадто сильно, щоб не залишити видимих подряпин.

Оцет та харчова сода

Ще один популярний народний засіб для чищення - паста з оцту та харчової соди. Налийте в унітаз 1 чашку оцту, посипте 1 чашкою соди, після чого залиште на 10 хвилин. Почистіть забруднену поверхню щіткою та залиште ще на 25 хвилин, перш ніж остаточно змити. Це має чудово допомогти у видаленні всього вапняного нальоту.

WD-40

Засіб WD-40 зазвичай використовують як мастило, яке бореться з корозією, але він також добре видаляє жовті плями вапняного нальоту та іржі. Розпорошіть його на забруднену частину унітазу, зачекайте кілька хвилин, а потім зітріть щіткою для унітазу.

Кока-Кола

Кислотні властивості солодкого напою стануть у нагоді в господарстві. Акуратно вилийте колу на стінки свого унітазу та залиште на півгодини. Такий засіб розчинить наліт, і більшість його легко змиється потоком води. Ви можете повторювати цей процес доти, доки унітаз не стане повністю чистим.

Лимонна кислота

Насипте в унітаз два пакетики лимонної кислоти, а один розчиніть у бачку. Залишіть засіб діяти на 3 години: він повинен ефективно розм'якшити більшу частину вапняного нальоту. Залишки слід почистити щіткою, наждачним папером або мокрою пемзою.

Лимонний сік та оцет

Не менш ефективний метод видалення вапняного нальоту - змішати лимонний сік з білим оцтом. Карбонат кальцію в нальоті не здатний витримати додатковий шар кислоти, що міститься у лимонному соку. Залишіть народний засіб приблизно на годину, щоб він міг знищити пляму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару