Лайм

Як відбілити старий жовтий пластик на побутовій техніці та меблях: 5 простих способів

Перевірте ефективність цих лайфхаків!

У кожному домі є речі, які потребують особливого догляду та уваги. Наприклад, потрібно знати, як зробити білим пожовтілий тюль чи як відмити шторку у ванній, яка пожовтіла - за допомогою дієвих лайфхаків, які можна знайти в мережі, ці завдання вже не здаватимуться вам такими складними. У цьому матеріалі theLime розповість, за допомогою яких способів можна відбілити старий жовтий пластик на побутовій техніці та меблях.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: господарське мило

За допомогою цього засобу можна легко та швидко оновити стару пластмасу, надавши їй білий відтінок як колись. Цей метод демонструє максимальну ефективність у випадку, коли зміни кольору викликані впливом жирового нальоту.

Що робити: натерти господарське мило (½ бруска), залити теплою водою (150 мл), перемішати. Готовий розчин нанести на проблемну ділянку. Почекати 30 хвилин. Після чого протерти чистою губкою, відмити мильні сліди чистою водою.

Спосіб 2: сода і пральний порошок

Харчова сода – засіб, який господарки доволі часто використовують для чищення різних предметів від брудних плям, і для боротьби з жовтизною в тому числі.

Що робити: перемішати соду (1 ст. л.), пральний порошок (1 ст. л.) і воду (500 мл). Нанести засіб на пластмасову річ, залишити на 8 годин. Після чого змити залишки рідини вологою ганчіркою. Сода і пральний також відмінно підходять для чищення підвіконь.

Фото: unsplash.com

Спосіб 3: оцет

За допомогою цього засобу теж можна повернути бажану білизну пластмасовим виробам у вашому домі. Для цього знадобиться 70% розчин оцтової кислоти. Перед використанням оцту рекомендується одягнути гумові рукавички, також потурбуйтесь про те, щоб приміщення добре провітрювалося. Важливо: не рекомендується застосовувати оцет для відмивання жовтизни на чутливому пластику.

Що робити: намочити м’яку тканину або великий ватний диск в рідині. Протерти пластик, помити водою поверхню предмета.

Спосіб 4: лимонна кислота з хлором

Дієвий засіб для відбілювання жовтизни, який можна сміло застосовувати для тонких пластмасових виробів, не переживаючи при цьому за можливі пошкодження. Цією сумішшю можна користуватися багато разів – поки отриманий результат вас не вдовольнить.

Що робити: змішати однакову кількість лимонної кислоти і хлору. Нанести на плями, почекати 30 хвилин. Після чого прибрати залишки засобу.

Фото: unsplash.com

Спосіб 5: ацетон

Це досить таки агресивний розчинник, який здатний не тільки освітлити пластик, але і пошкодити його. Тому перед використанням рекомендується нанести невелику його кількість на непомітну ділянку предмета, який потрібно відмити, щоб у такий спосіб перевірити реакцію. Якщо все добре – ацетон можна використовувати. Проте про обережність все одно забувати не варто.

Що робити: намочити щільний ватний диск цим засобом, протерти пластик. Відтерти вологою тканиною сліди засобу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати