Лайм

Топ-5 містичних фільмів і серіалів, які можна подивитися ввечері на Хелловін

Виберіть історію на власний смак

31 жовтня у світі традиційно відзначають Хелловін, і навіть без костюмованих вечірок та святкових столів вечір можна зробити атмосферним. Раніше ми розповідали, як зробити ліхтар із гарбуза чи бюджетно прикрасити кімнату, а тепер ділимося добіркою нових фільмів та серіалів у жанрах містики, жахів та трилера.

Фільм "Алея жаху" (2021)

Фільм від майстра містичних трилерів Гільєрмо дель Торо розповість про кмітливого пройдисвіта на ім'я Стен Карлайл (Бредлі Купер), який влаштовується працювати в бродячий цирк і освоює ремесло "екстрасенса". Жага грошей та слави штовхає його на сумнівні афери, але рішення зв'язатися з духом коханої багатого та небезпечного бізнесмена стає для Стена справжнім випробуванням.

Фільм "Телефон містера Геррігана" (2022)

Школяр на ім'я Крейг (Джейден Мартелл) стає другом літнього багатія Джона Геррігана (Дональд Сазерленд), котрому тричі на тиждень протягом 5 років вголос читає книги. Щоб підтримувати зв'язок зі старим, хлопчик дарує йому смартфон. Після смерті містера Геррігана Крейг кладе телефон до нього в труну. Коли шкільний хуліган починає задирати підлітка, він у розпачі дзвонить покійному другові та запускає ланцюг загадкових подій.

Читайте на тему: День усіх святих 2022: яскраві листівки та привітання з Хелловіном у віршах та прозі.

Фільм "Варяг" (2022)

Історичне фентезі від майстра сучасних жахів Роберта Еггерса розповідає історію вікінга на ім'я Амлет (Олександр Скаршгард) – принца королівства на острові Храфнсі, який після вбивства батька змушений рятуватися втечею. Вихований берсерком, він збирається помститися зрадникам, і допоможе йому розумна відьма Ольга (Аня Тейлор-Джой). У фільмі багато містики та крові, є сцени з оголеною натурою, тому з дітьми його краще не дивитися.

Серіал "Кабінет курйозів Гільєрмо дель Торо" (2022)

У цьому серіалі-антології епізоди не пов'язані між собою сюжетно, тому він ідеально підходить для вечірнього перегляду на Хелловін-2022. У кожній серії відомі майстри жанру розповідають містичні історії на свій лад. Є серед них оригінальні сценарії, а є і екранізація літературних творів (наприклад, оповідань Лавкрафта). Так, глядачам пропонують історії про примар, іншопланетян, монстрів, демонів і просто людей з їхніми лякаючими особливостями.

Серіал "Опівнічний клуб" (2022)

Новий серіал Netflix від режисера Майкла Фленагана, який полюбився шанувальникам жахів та містики після серіалів "Привиди будинку на пагорбі", "Опівнічна меса", "Привиди маєтку Блай", фільму "Доктор Сон" за Стівеном Кінгом. У ньому показано історію підлітків із невиліковними хворобами, які живуть у хоспісі. У старовинному будинку з непростою історією вони збираються опівночі у бібліотеці та розповідають одне одному страшні історії. Одна з дівчаток вірить, що зможе повернути здоров'я завдяки магічному ритуалу, і загадкова жінка із лісу переконує її ризикнути.

Читайте на тему: Найкращі серіали 2022 року нагородили премією "Еммі": список переможців.

Новини партнерів

Читайте також

Просто його очікую: кохана "Да Вінчі" розповіла про життя після його загибелі

Аліна Михайлова розповіла, як живе без коханого Дмитра Козюбайла ("Да Вінчі"), який загинув на фронті у березні 2023 року

Процедура продовжується: Тімур Мірошниченко розповів, на якому етапі друге усиновлення

Популярний український телеведучий Тімур Мірошниченко підтвердив, що зовсім скоро їхня родина побільшає – вони усиновлять ще одну дитину

20 років як тебе немає: Олександр Пономарьов у роковини смерті мами показав її фото

Відомий український співак Олександр Пономарьов показав у мережі рідкісне фото зі своєю молодою мамою, яка померла 20 років тому