Лайм

Умови тут скромні, але є все необхідне: Зеленська відвідала українських переселенців у Португалії

Перша леді поділилася подробицями та показала фото

Олена Зеленська, яка нещодавно висловилася про роль жінки на фронті, прибула з робочим візитом до Португалії. Вона відвідала українських переселенців у місті Кашкайш, після чого розповіла про свої враження.

"Перші дві з половиною сотні переселенців з України прибули до португальського міста Кашкайш ще у середині березня. Люди в стані першого шоку війни та вимушеного переїзду одразу отримали теплий та продуманий прийом у цьому центрі екстреної допомоги. Умови тут скромні, але є все необхідне. Українські тимчасові переселенці можуть залишатися в центрі доти, доки для них не знайдеться постійне житло", - написала дружина президента в Instagram.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Перша леді зазначила, що українці отримали необхідну допомогу та прихисток завдяки команді SOS UCRÂNIA, яка працювала під керівництвом мера міста Кашкайш Карлуша Каррейраша (Carlos Carreiras). "Сьогодні мала нагоду познайомитись і з центром, і з паном Каррейрашем, подякувати йому та його місту за неймовірну гостинність", - також поділилася Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська показала, в яких умовах навчаються українські діти у Варшаві.

За словами першої леді, Кашкайш – друге місто у десятимільйонній Португалії за кількістю зареєстрованих тимчасово переміщених осіб з України: їх тут вже 3310. Вона уточнила, що для наших співвітчизників ту діє безкоштовна юридична підтримка, курси з вивчення мови, доступ до освіти, охорони здоров’я, сприяння у пошуках роботи. Муніципалітет дотепер продовжує збір та відправку гуманітарної допомоги в Україну.

"І навіть більше: після російських злочинів у Бучі та Ірпені Кашкайш захотів стати побратимом цих міст. І це братерство лише підтверджується щодня, бо справжніх братів видно з їхніх вчинків. Дякуємо, Кашкайш, дякуємо, Португаліє!" – підсумувала дружина Володимира Зеленського.

Читайте на тему: Справжня зірка у США: Зеленська розповіла про українського підлітка, який здивував американців.

Для зустрічі Зеленська обрала практичний образ: атласну блузу пастельного відтінку, джинси-кльош, які популярні в цьому сезоні, та спортивне взуття білого кольору. Завершували аутфіт об'ємне укладання, прикраса на шиї та легкий макіяж.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

  • Раніше Зеленська показала, як люди співають у метро під час обстрілів. "Для мене саме в цьому відео дуже багато про нас", - зізналася вона.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа