Лайм

Олена Зеленська показала, в яких умовах навчаються українські діти у Варшаві

Школа названа на честь українського поета Дмитра Павличка

В рамках свого візиту до Польщі Олена Зеленська зустрілася з першою леді країни Агатою Корнгаузер-Дудою, після чого відвідала у Варшаві школу "Материнка". У цьому закладі навчається близько тисячі українських дітей, а також влаштувались на роботу понад 60 наших вчителів.

Перша леді розповіла у Instagram, що школа "Материнка" імені Дмитра Павличка була створена ще у 2017 році завдяки Фонду "Український освітній центр". Спочатку тут навчали і за українською, і за авторськими програмами. Однак останні два роки заклад повністю перейшов на програму українського Міністерства освіти і науки, тому учні мають змогу отримувати українські освітні документи.

Зеленська зазначила, що з початком війни в Україні розмірене життя школи змінилося. Освітній заклад прихистив українських учителів, а також почався незапланований набір учнів. "Зараз батьки зі спокійним серцем зранку проводжають їх на уроки: діти в безпеці, до того ж навчаються рідною мовою", - повідомила вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Тисяча українських дітей у цій школі спокійно вчаться у світлих класах. Радісно вибігають на перерву – їхні уроки перериває лише дзвінок, не сирена. Тисяча українських дітей тут мають друзів, ігри, перші закоханості – нормальне дитинство", - також поділилася враженнями дружина Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"У Дмитра Павличка, на честь якого названа школа, є вірш, що його, певно, багато хто з нас пам’ятає з дитинства. Називається він "Де найкраще місце на землі" і закінчується рядками: "Всі народи рівні. А земля там найкраща, де вродився ти!". Дуже хочу, щоб наші діти повернулися додому, де на них чекатимуть рідні школи – такі ж безпечні", - підсумувала перша леді України.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для візиту Зеленська обрала зручний, але разом з тим стильний образ. Вона з'явилася у класичних чорних брюках, водолазці пастельного відтінку, а також піджаку світло-коричневого кольору. Завершували вбрання взуття на низькому ходу та об'ємне укладання.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

  • Нещодавно перша леді зустрілася з Еміне Ердоган, Вселенським патріархом Варфоломієм та спустила на воду перший протичовновий корвет ВМС України "Гетьман Іван Мазепа". Подивіться, як виглядала Олена Зеленська.
  • Також дружина Зеленського презентувала свою благодійну Фундацію. Її головна мета – допомогти життю перемогти. Тому в центрі уваги організації буде людина та її благополуччя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria