Лайм

Олена Зеленська у чорному костюмі з вишивкою зустрілася з прем'єр-міністром Португалії: фото

Перша леді продемонструвала новий елегантний образ

Після зустрічі з українськими переселенцями у Португалії Олена Зеленська мала можливість поспілкуватися з прем’єр-міністром цієї країни Антоніу Коштою. У соціальних мережах перша леді розповіла подробиці заходу та показала спільні із політиком фото.

"Ми маємо велику честь приймати вас тут сьогодні і хочемо показати всю ту солідарність, яку ми відчуваємо з українським народом. Усе те, що сталося 24 лютого, повністю змінило Португалію та португальський народ!" – з таких слів розпочалася моя зустріч із прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою. Навесні він особисто відвідав деокуповану Київщину й побачив, що по собі залишили російські загарбники", - поділилася дружина президента у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська зазначила, що під час зустрічі подякувала пану прем'єр-міністру та в його особі – всій Португалії: "Подякувала за військову підтримку, гуманітарну допомогу й людяність у прийомі наших тимчасових переселенців. Як наші люди облаштовуються в португальських центрах допомоги, які можливості отримують – учора сама пересвідчилася в місті Кашкайш. А прем’єр запевнив мене, що українським школярам створять умови для вивчення предметів української шкільної програми в Португалії. "Ваші діти повернуться додому, збагачені новою мовою, новими знаннями, новими друзями", – каже він".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Більше ніж колега: Олена Зеленська у сірому костюмі зустрілася з першою леді Польщі.

Окрім того, перша леді розповіла, що Португалія допомагає українській освіті і в самій Україні. За словами Олени Зеленської, країна висловила готовність долучитися до відбудови шкіл та дитячих садків і обрала собі кілька об’єктів на Житомирщині. Уточнюється, що ці заклади вже відвідав міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравінью.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Питання нормального навчання, життя та відбудови України напряму залежить від того, чи закрите над нами небо. Тож говорила про життєву важливість ППО. Ну і віднедавна наші країни мають особливі спільні плани: як відомо вболівальникам, Україна, Португалія та Іспанія подали заявку на проведення чемпіонату світу з футболу. Це найкраще втілення нашої спільної віри в українську перемогу", - підсумувала дружина Володимира Зеленського.

На заході перша леді з’явилася у вишуканому вбранні: цього разу вона обрала чорний костюм, головна деталь якого – лаконічний орнамент у вигляді квітів на піджаку. Свій образ Зеленська доповнила класичними туфлями-човниками, акуратною зачіскою та сережками-перлинами.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі