Лайм

Як очистити тканинну оббивку комп'ютерного крісла, щоб не залишилося розводів

Отримайте бажаний результат за лічені хвилини

У побуті часто зустрічаються забруднення, вивести які досить складно. Однак якщо знати про перевірені хитрощі, то можна з легкістю виконати ту чи іншу домашню роботу. Наприклад, почистити оббивку дивана від плям, використовуючи прості поради, про які ми розповідали раніше. Або ж почистити офісний стілець – саме про це і йтиметься далі.

Фото: unsplash.com

Як почистити оббивку офісного стільця?

Пропилососьте стілець, особливо ретельно у важкодоступних місцях – це допоможе позбутися сухого пилу та дрібного сміття. Якщо пропустити цей етап, подальше вологе чищення перетворить пил на бруд, і його буде складно позбутися. Пилососити оббивку потрібно м'якою щіткою без сильного натиску. Важкодоступні ділянки обробіть за допомогою тонкої насадки.

Приготуйте мийний засіб. Перед використанням проведіть невеликий тест: нанесіть засіб на оббивку в непомітному місці, після чого дочекайтеся, поки очищена ділянка висохне і подивіться на результат. Якщо оббивка не змінила колір та структуру, а просто стала чистішою – можна сміливо використовувати цей засіб.

Захистіть від очищувача каркас – накрийте його харчовою плівкою або щільним папером. Від деяких засобів на пластику та металі можуть залишатися сліди. Каркас слід протирати після чищення оббивки.

Почистіть оббивку. Намагайтеся не терти її серветками або щітками, тому що навіть на тканині можуть залишатися потертості. Зі шкіряними покриттями слід зберігати максимальну обережність, оскільки їх легко подряпати.

Ретельно змийте засіб для чищення чистою водою. Якщо на оббивці залишиться мило, сода або інша речовина, новий бруд не змусить себе довго чекати.

Намагайтеся не мочити тканину занадто сильно, не дозволяйте рідині проникнути в наповнювач. В іншому випадку у вологому наповнювачі може з'явитися пліснява, а потім і неприємний затхлий запах.

Висушіть чистий стілець у теплому, сухому та добре провітрюваному приміщенні. По можливості встановіть у кімнаті вентилятор, який пришвидшить цей процес.

Фото: unsplash.com

Чим чистити?

Розчин рідкого мила у теплій воді у співвідношенні 1:6. Намочіть у ньому тканинну серветку та обережно обробіть всю поверхню оббивки. Потім за допомогою звичайної води приберіть мильний розчин разом із брудом.

Розчин господарського мила. Всипте у відро води (близько 5-7 л) приблизно 3 ст. л стружки з 72%-го господарського мила. Суміш треба ретельно перемішати, щоб стружка повністю розчинилася. Використовуйте її так само, як розчин рідкого мила.

Харчова сода. Зробіть із соди з водою густу кашу та нанесіть на оббивку. Залишіть стілець на півгодини. Після чого видаліть висохлу соду за допомогою пилососа або сухої серветки. Змийте залишки чистою мокрою серветкою.

Розчин солі (3 ст. л. на 3 л теплої води). Намочіть у ньому серветку і протріть оббивку. Після чого використайте серветку та чисту воду, щоб прибрати залишки солі. Цим способом ви не тільки почистите оббивку, а й освіжите її колір.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару