Лайм

Навіщо класти ножі у солону воду: корисний лайфхак, який знають не всі

Запам'ятайте цю хитрість

Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах. І якщо ви вже знаєте, як зробити гострішою стару тертку, візьміть собі на замітку лайфхак з сіллю. theLime вирішив докладно розповісти, навіщо класти ножі у солону воду і що це дає.

Зазначимо, що і кухонні ножі, і ножі різного призначення, і секатори для роботи на дачній ділянці найчастіше виготовляють із сталі далеко не кращої якості, яка дуже швидко починає затуплюватися і погано різати.

Частково вирішити цю проблему допоможе звичайна кухонна сіль. Підігріваємо воду до температури 35-40°С. Переливаємо теплу воду в склянку і додаємо до неї одну ложку солі. Потім ретельно перемішуємо, щоб розчинились усі кристали. Сольовий розчин готовий.

Переливаємо його в глибокий посуд і викладаємо в нього ніж. Залишаємо його в солоній воді приблизно на 25-30 хвилин. Після того, як ніж полежить у сольовому розчині, він стане міцнішим. Отже, заточувати його доведеться значно рідше.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil