Лайм

Герой нашого часу: Могилевська розповіла про лікаря з Ізюма, який рятував людей у підвалі

Українці - неймовірні

Українська співачка Наталія Могилевська поділилася історією лікаря із Ізюма, який під час окупації міста рятував життя у підвалі місцевої лікарні.

Як зізналася артистка в Instagram, читаючи історію про відважного медика, вона не могла зупинити сльози. "Це Герой нашого часу і такі люди надихають", - наголосила вона.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

"Ізюм молиться на лікаря Юрія Кузнєцова. До повномасштабного вторгнення його знали як талановитого дорослого і дитячого ортопеда-травматолога, а під час окупації він узяв на себе керування Центральною міською лікарнею Піщанської Богоматері", - поділилася співачка.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Читайте також: Центр розбомблений вщент: Олександр Педан показав фото с деокупованого Ізюма

Юрій Кузнєцов разом із сімома медиками робив операції у підвалі лікарні. Часто зашивав рани без анестезії, ледь не наосліп.

"Щодня в лікарню приносили поранених і катованих. Хтось доставляв постраждалих і повертався в місто, хтось залишався в лікарні, щоб переховуватися в підвалі", - розповіла Могилевська.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Ізюм звільнили від російських окупантів 10 вересня. Але навіть після деокупації лікарня залишається важливим місцем у місті. До Кузнєцова йдуть ті, кого він врятував у захопленому місті й ті, кого він лікував до окупації.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Наталія поділилася цитатою лікаря, де він розповідає про свої емоції на той момент.

"Психологічно найстрашніше - це авіаційні бомбардування. Артилерійські на їхньому фоні ще не так, - каже лікар. - Страшно тут було всім. І у всіх нас була депресія, кожен з нею справлявся, як міг. Мені допомогла робота, те, що рятував життя. Найважче знаєте, що було? Коли привозять твоїх знайомих, а вони в агонії, і ти безсилий. Дуже важко. Слава Богу, їх було небагато".

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

  • Українці – неймовірні. Вони рятують життя не лише постраждалих на війні людей, а й тварин. Подивіться, як змінився кіт Фенікс, якого знайшли обгорілим під уламками зруйнованого будинку в Бучі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа