Лайм

Морган Фрімен виступив у видовищному шоу на відкритті Чемпіонату світу з футболу-2022: фото і відео

Актор взяв участь у перфомансі з катарським підприємцем

20 листопада в Катарі стартував Чемпіонат світу з футболу-2022. На церемонії відкриття на стадіоні "Аль-Байт" у Досі виступив оскароносний актор, режисер і наратор Морган Фрімен, відомий за фільмами "Втеча з Шоушенка", "Нескорений" та "Брюс Всемогутній".

Фрімен з'явився на сцені разом із Ганімом аль Муфтахом – катарським підприємцем, який народився із синдромом каудальної регресії. Через це захворювання у чоловіка порушився розвиток хребта і зупинився ріст.

Фото: Getty Images

На сцені Фрімен та Аль Муфтах говорили про об'єднання світу за допомогою гри у футбол, толерантність та взаєморозуміння.

"Футбол об'єднав нації та їхню любов до красивої гри. Те, що об'єднує нації, також об'єднує спільноти. Зараз світ здається ще більш розділеним. Як може стільки країн, мов та культур об'єднатися, якщо є лише один шлях?" – сказав Фрімен на сцені.

Аль Муфтах відповів: "Ми росли з вірою, що ми розпорошені на цій землі як нації та племена, щоб ми могли вчитися один у одного і знаходити красу у відмінностях".

Читайте на тему: ЧС-2022 у Катарі: названо головного фаворита Мундіалю.

Фото: Getty Images

"Я бачу це, тому що те, що нас об'єднує, набагато більше за те, що нас розділяє. Як ми можемо зробити так, щоб це тривало не лише сьогодні?" - спитав Фрімен.

"З толерантністю та повагою ми можемо жити разом в одному великому будинку. Коли ми кличемо вас сюди, ми вітаємо вас у нашому домі", - відповів Аль Муфтах.

"Отже, ми зібралися тут як одне велике плем'я, а Земля - це курінь, в якому ми всі живемо", - підсумував Фрімен.

Читайте на тему: Росіян і білорусів з ганьбою вигнали з чемпіонату світу.

Видовищний виступ надихнув багатьох глядачів церемонії відкриття Чемпіонату світу-2022, однак залучив і критику на адресу голлівудського актора. Річ у тім, що Катар та організаторів чемпіонату світу з футболу лають через загибель робітників-мігрантів під час будівництва стадіонів, а також через жорстокі закони держави. Так, забивання камінням є законним покаранням у Катарі, а відступництво та гомосексуальність є злочинами, за які передбачена смертна кара. Також за блюзнірство в Катарі можна отримати до семи років в'язниці.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков