RU  UA

Дізнатися

Netflix нарвався на критику, назвавши Ярослава Мудрого "правителем північної Росії": що відомо

Компанія виправила помилку, однак вибачень користувачі не дочекалися

Американський стримінговий сервіс Netflix, де незабаром вийде шоу Девіда Леттермана з Володимиром Зеленським, опинився в центрі скандалу. У новому дописі сценаристи серіалу "Вікінги: Вальхалла" назвали київського князя Ярослава Мудрого "правителем північної Росії", через що зазнали критики з боку користувачів мережі.

Після цього автори скандальної публікації у Twitter виправдалися за свою помилку, назвавши абсурдний опис персонажа "неточністю". "Попередні описи персонажів містили неточності. Нижче вони виправлені", – йдеться в заяві.

Фото: twitter.com/NetflixValhalla

Після виправлень "король Ярослав Мудрий, войовничий правитель північної Росії" перетворився на "короля Ярослава Мудрого, войовничого правителя Київської Русі". Проте і досі залишається незрозумілим, чому сценаристи вирішили назвати князя королем.

Також автори виправили підпис і до іншої героїні, Олени. Спочатку її представили публіці як "доньку російського дворянина", однак зараз вона стала "життєрадісною дочкою шляхтича Київської Русі".

Фото: twitter.com/NetflixValhalla

Читайте на тему: Life to the limit: про що розповість Заходу новий український фільм.

Скандал також прокоментували у Міністерстві культури та інформаційної політики України. Глава відомства Олександр Ткаченко поговорив регіональним директором Netflix Алексом Лонгом.

"Ми звернули увагу на цю помилку, пояснили, у чому проблема. Вони розуміють, що це проблема. Вони також зрозуміли, що це неправильно, призводить до скандалу та їхнього негативного іміджу. Ми отримали відповідь від регіонального директора. Вони видалили твіт і виправили в усіх соцмережах, що це князь Київської Русі", – наголосили у відомстві.

Окрім того, Ткаченко висловився про "неточність" у своєму профілі у Facebook. Він зазначив у пості, що така помилка була допущена "випадково і ненавмисно".

"По ситуації, що склалася з Netflix, коли нашу Русь (сподіваюся, що випадково і неумисно) сплутали з Росією, а нашого Ярослава Мудрого зробили князем земель Північної Росії, є два висновки: 1) маємо ще багато роботи в освіченні міжнародної аудиторії про нашу історію; 2) тісні контакти з партнерами допомагають вирішити ситуації майже миттєво. Дякую Netflix, окремо регіональному директору Алексу Лонгу", – заявив Ткаченко.

Незважаючи на виправлення, українцям не вистачило офіційних вибачень від творців серіалу. У коментарях люди наголосили, що назвати видатного київського князя "правителем північної Росії" - те саме, що підтримувати російську пропаганду.

Нагадаємо, образ Ярослава Мудрого зображений в історичній драмі "Вікінги: Вальгалла", який знайомить глядача з епохою вікінгів. Вихід другого сезону серіалу заплановано на січень 2023 року.

  • Нещодавно ми розповідали про найкращі серіали 2022 року, які отримали премію "Еммі". Серед них - "Спадкоємці", "Гра в кальмара" та "Ейфорія".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются