Лайм

Олена Зеленська у трендовому теплому жакеті розповіла про інноваційну фабрику-кухню

Підприємство виготовлятиме 10 тис порцій гарячого харчування щодня

Після робочого візиту до Португалії Олена Зеленська повернулася до України. Тут вона зустрілася з американським бізнесменом Говардом Баффетом, з яким обговорила будівництво нового підприємства в Бучі – фабрики-кухні.

"Фабрика-кухня годуватиме всі навчальні заклади трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської. Підприємство виготовлятиме 10 тис. порцій гарячого харчування щодня. Цією ініціативою завдячуємо відомому меценату пану Говарду Баффету, який сказав мені, що хоче взяти участь у відновленні України. Вирішили зосередитися передусім на освіті й саме в деокупованому регіоні, одному з найбільш постраждалих від російських загарбників", - поділилася перша леді подробицями в Instagram. Вона також оприлюднила серію фото, зроблених під часу заходу.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Говард БаффетФото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Олена Зеленська у сірому костюмі модного крою відвідала конференцію в Португалії: фото.

Дружина Володимира Зеленського зазначила, що на початку навчального року разом з паном Говардом і командою Національної асоціації громадського харчування відвідала Бучу: "І ось перший результат. Для старту робіт усе готово: відведено земельну ділянку, розроблено технологічний проєкт і планувальні рішення та проведено детальний аудит 31 школи трьох територіальних громад, що потребують забезпечення повноцінним харчуванням".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська пояснила, що реформа шкільного харчування повертається у воєнний час, адже саме в ній заплановані потужні підприємства, які корисно та якісно годуватимуть низку закладів. Окрім того, це частина плану відновлення України, оскільки, як написала перша леді, його потрібно здійснювати вже зараз.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська у чорному костюмі з вишивкою зустрілася з прем'єр-міністром Португалії: фото.

"На літо запланували монтаж обладнання та підготовку працівників, щоб новий, 2023 навчальний рік підприємство зустріло вже працюючим. Упевнена, це станеться вже в мирній Україні", - підсумувала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На зустрічі дружина президента України з'явилася в стильному теплому жакеті, декорованому гудзиками золотого кольору, та чорних брюках. Доповнили вбрання блуза бежевого відтінку, об'ємне укладання та сережки-гвоздики.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Нагадаємо, Володимир Зеленський вручив Говарду Баффету орден Ярослава Мудрого V ступеня "за підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України та вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі". "Цей проєкт має велике значення. Також розглянули можливість участі пана Баффета у Фонді відбудови України. Від імені всіх українців мав честь вручити Говарду Баффету орден Ярослава Мудрого V ступеня", - наголосив президент.

  • Раніше Зеленська показала, як люди співають у метро під час обстрілів. "Для мене саме у цьому відео дуже багато про нас", - зізналася перша леді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі