Лайм

Топ-4 лайфхака, щоб швидко видалити запах бензину з одягу

Якщо ви забруднили улюблену річ, спробуйте її врятувати

Через регулярне відключення електроенергії внаслідок масованих обстрілів критичної інфраструктури російськими окупантами багато українців почали користуватися генераторами і відразу зіткнулися з новою проблемою – плямами на одязі від бензину та неприємним запахом. theLime вирішив поділитися простими лайфхаками, за допомогою яких перевірених народних засобів можна позбутися такого "парфуму".

Фото: pinterest.com

Як позбутися запаху, якщо бензин потрапив на одяг?

1 спосіб – за допомогою соди

Запах бензину з одягу можна вивести звичайною харчовою содою. Для цього потрібно зробити содовий розчин: у склянці води розводимо 4 ст. л. соди. Суміш рівномірно розподіляємо по зоні забруднення за допомогою щітки або серветки та залишаємо приблизно на 40-60 хвилин. Після цього перемо одяг звичайним способом: з порошком чи кондиціонером, у машинці або вручну.

2 спосіб – за допомогою кавової гущі

Щоб нейтралізувати неприємний запах бензину, наносимо на пляму кавову гущу. Залишаємо в такому вигляді на декілька годин, перш ніж випрати одяг.

Читайте також: Як вивести плями від зеленки, щоб не залишилося слідів.

3 спосіб – за допомогою господарського мила

Перед пранням потрібно обробити плями від бензину господарським милом. Найкраще придбати господарське мило, в якому міститься ланолін. Після цього перемо речі, як завжди.

4 спосіб – за допомогою оцту

Хімічні властивості оцтової кислоти руйнують сполуки бензину, видаляючи залишковий запах. Розводимо оцет з водою в рівних пропорціях, переливаємо в ємність з пульверизатором та обробляємо забруднення. Потім перемо одяг або просто чекаємо, поки річ висохне на свіжому повітрі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо