Лайм

Як зробити свічку з картоплі, щоб довго горіла: простий лайфхак

Все геніальне - легко та просто

Через ракетний терор Росії проти України мільйони українців змушені жити без електроенергії. У таких реаліях люди шукають прості та доступні варіанти альтернативного освітлення. Найбільш популярним джерелом світла в екстрених ситуаціях є свічка, яку можна виготовити в домашніх умовах. Народні умілиці роблять свічки з мила, рослинної олії й навіть картоплі. Нижче розкажемо про останній варіант.

Свічка з картоплі і олії своїми руками

Щоб зробити свічку в домашніх умовах, вам знадобиться картопля, олія, сірники або мотузки з натуральних або штучних волокон.

Фото: pixabay.com

Картоплю обріжте з двох сторін, щоб вона могла стояти. З одного боку зробіть отвір до 1 сантиметра і залийте в нього олію. Вона має бути рафінованою, щоб менше кипіла та повільніше випаровувалася.

Читайте також: Що робити, щоб свічка довше горіла: лайфхак, який знають не всі

Як гніт використовуйте підготовлені заздалегідь нитки або сірники. Якщо зупинилися на останньому варіанті, то вставте кілька штук у картоплю так, щоб головка була вище за олію.

Щоб свічка довго горіла, час від часу підливайте рослинну олію. Якщо зробити не одну, а три-чотири свічки з картоплі та розмістити їх поряд, то можна освітити одну кімнату і навіть підігріти чашку води.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа