Лайм

Топ-6 корисних лайфхаків, щоб підошва не ковзала зимою на льоду

Візьміть собі на замітку

Для морозної та сніжної зими необхідно не тільки підібрати декілька варіантів якісного та теплого взуття, але й правильно доглядати за ним, зокрема – вчасно прибирати сліди від солі та бруду. А коли на вулиці сильна ожеледиця, необхідно подбати, щоб взуття було надійним. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, щоб підошва не ковзала.

Фото: pinterest.com

Що нанести на слизьке взуття у домашніх умовах?

1. Лейкопластир

Якщо ви вийшли вдень з дому у взутті зі слизькою підошвою, а надвечір погода різко змінилася – не біда, вирішити проблему можна підручними засобами. Найпростіший спосіб – купити у найближчій аптеці лейкопластир на тканинній основі. Відрізаємо кілька смужок і клеїмо їх "хрест навхрест" або декілька смужок на носок і одну на п'яту. Така підошва-антилід недовговічна (максимальний термін використання – 3 дні), але її вистачить для того, щоб дістатися додому.

2. Клей "Момент" та пісок

Цим способом активно користувалися ще наші бабусі та дідусі. Знежирюємо слизьку підошву, потім наносимо тонким шаром клей "Момент" і, поки він не засох, зверху посипаємо піском. Підошва стане менш слизькою приблизно на 3-4 тижні.

3. Клей "Момент" та наждачний папір

Необхідно заздалегідь нарізати наждачний папір на шматочки, а також зафарбувати їх чорним маркером, щоб вони не були помітні на підошві. Наносимо на підошву клей і одразу ж приклеюємо наждачку. Такої підошви-антилід вистачить приблизно на 1-2 тижні.

Читайте також: Чим обробити взуття від промокання: топ-7 домашніх засобів.

4. Картопля

Цікавий спосіб – беремо сиру картоплю, чистимо її та розрізаємо навпіл. Потім натираємо слизьку підошву половинкою картоплі. Такий метод користується популярністю, як дуже дієвий.

5. Розпечений метал, цвях або тертка

Якщо підошва вашої улюбленої пари абсолютно гладка, необхідно спробувати створити візерунок самостійно. Це можна зробити за допомогою цвяха, розпеченого стрижня з металу чи паяльника. Як альтернативу також використовують дрібну тертку – натерта на ній підошва стане менш слизькою.

6. Спеціальні пластини

Якщо всі перераховані вище способи вам не підходять, краще звернутися до професіоналів. У взуттєвій майстерні на слизьку підошву можна поставити антиковзні пластини, які практично не помітні на взутті.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину