Лайм

3 простих способи позбутися слідів солі на взутті та одязі

Методи, які вимагають від вас мінімум зусиль та часу

Плями солі на взутті або одязі – не найприємніше, з чим можна зіштовхнутися у повсякденному житті. Якщо вчасно не очистити матеріал від забруднень, це може пошкодити виріб.

Позбутися плям бажано якнайшвидше, щоб потім не довелося викидати улюблені речі. До того ж, впоратися із слідами від солі не так вже й складно, потрібно лише дізнатися про кілька корисних лайфхаків. theLime знайшов найефективніші способи в мережі і готовий поділитися з вами.

Фото: unsplash

Як вивести сіль на взутті?

Приготуйте столовий оцет, ватний тампон або ганчірку, чисту суху ганчірку, крем для взуття.

Спочатку сіль потрібно видалити з поверхні, тому вимийте взуття, як зазвичай це робите. Потім змішайте у склянці холодну воду з однією столовою ложкою оцту. Змочіть у цій суміші ватний тампон і протріть соляні плями. Важливо: не просочуйте шкіру дуже сильно, оскільки це може зашкодити. Після цього залиште взуття сохнути природним шляхом – не розміщуйте його на батареї або поруч із нагрівальними приладами. Якщо після першої процедури зникли не всі плями, повторіть алгоритм. На завершення обробіть взуття кремом або водовідштовхуючим засобом.

Як відмити сіль на замшевому взутті?

Головний інгредієнт: манна крупа.

Якщо йдеться про замшевий виріб, спробуйте наступний метод. Візьміть манну крупу і насипте її на місця, де утворилися сольові плями. Залиште засіб на ніч, щоб отримати бажаний результат. Вранці очистіть поверхню взуття щіткою для замші.

Фото: unsplash

Як вивести сіль на одязі?

Приготуйте пральний порошок, оцет, чисту суху ганчірку і щітку з м'якою щетиною.

Спочатку протріть розводи щіткою з м'якою щетиною або старою зубною щіткою – це видалить стару сіль. Далі прополощіть забруднене місце в холодній воді (стару пляму краще замочити на ніч). Після чого потрібно випрати річ, як робите це зазвичай. Якщо плями ще залишилися, розмішайте в літрі води столову ложку оцту. За допомогою мочалки нанесіть цю суміш на пляму, а потім промокніть сухою ганчіркою. Робіть так, доки не отримаєте потрібний результат. Після знову потрібно випрати річ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити