Лайм

Селін Діон розповіла про рідкісну невиліковну хворобу, через яку не може виступати

У співачки серйозні проблеми зі здоров'ям

Селін Діон, яка ще минулої зими скасувала кілька концертів через проблеми зі здоров'ям, розповіла про свою хворобу. Канадській співачці діагностували рідкісний неврологічний розлад, який не дозволяє їй співати і виступати на сцені.

54-річна виконавиця хіта My Heart Will Go On розповіла в Instagram, що має синдром м'язової скутості. Цей рідкісний розлад зустрічається "приблизно в однієї людини на мільйон", проявляється наростаючою скутістю м'язів та болючими спазмами.

Фото: Getty Images

"Хоча ми все ще вивчаємо це рідкісне захворювання, тепер ми знаємо, що саме воно викликає всі мої спазми, - сказала співачка. - На жаль, ці спазми впливають на всі аспекти мого повсякденного життя, іноді викликаючи труднощі при ходьбі і не дозволяючи мені використовувати свої голосові зв'язки, щоб співати так, як я звикла".

Синдром скутості вражає нервову систему, особливо головний та спинний мозок. Його симптоми, за даними CNN, можуть включати крайню ригідність м'язів та спазми у тулубі та кінцівках. Іноді спазми можуть генерувати достатню силу, щоб зламати кістку. При цьому існуючі методи лікування можуть поліпшити стан пацієнта, але не повністю вилікувати його.

Читайте на тему: Селін Діон відверто розповіла про своє життя після смерті чоловіка.

"Щодня я старанно працюю зі своїм терапевтом зі спортивної медицини, щоб відновити свою силу і здатність знову виступати, - сказала вона. - Але я повинна визнати, що це боротьба. Я сумую за всіма вами, за знаходженням на сцені, виступами. Я завжди викладаюся на 100%, коли виступаю, але мій стан не дозволяє мені зробити це зараз".

У зв'язку із хворобою Діон перенесла кілька концертів 2023 року на 2024, а частину зовсім скасувала.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України